DE OPENING

De allure van het casino in theater, film en entertainment

De start van het nieuwe curturele seizoen heet DE OPENING. Het nieuwe concept DE OPENING van het culturele seizoen markeert de start van het culturele seizoen.  DE OPENING is een nationaal cultuurweekend onder één landelijke titel met lokale invulling.

Elk jaar organiseert één stad het centrale festivalhart van DE OPENING bestaande uit een centraal podium en live tv-uitzendingen. Daarnaast zetten zij hun eigen cultuurlocaties open voor het publiek, hebben ze hun eigen lokale culturele programmering, debatten en een eventuele aanvullende programmering zoals schrijverscafés.

 

Andere steden kunnen aanhaken onder dezelfde nationale naam, met eigen instellingen en een eigen culturele programmering, wat de culturele diversiteit en het bereik ten goede komt. De campagne heeft ook een activerend onderdeel, dat Nederlanders zal verleiden om tijdens DE OPENING kunst en cultuur te bezoeken en ervaren,” aldus Stichting Uitmarkt.

Vier DE OPENING van het culturele seizoen!

DE OPENING zal jaarlijks georganiseerd worden in het laatste weekend van augustus en naar aanloop van en tijdens het weekend zal er online en offline media- en nationale tv-aandacht zijn.

DE OPENING 2023

Het gehele nieuwe concept gaat in 2024 van start, dit jaar wordt ‘DE OPENING van het culturele seizoen’ op kleinschalige manier gevierd. Tijdens het laatste weekend van augustus 2023 kunnen bezoekers op zaterdag en zondag in Koninklijk Theater Carré Sneak Peek Tours boeken, waar ze kennismaken met verschillende voorproefjes van het culturele seizoen.

Daarnaast kunnen bezoekers de repetities (gratis) of de live tv-opnames op zaterdag en zondag bijwonen. Ook is er op zondag het Paradisodebat in Paradiso.

Live tv-opnames en repetities

Zaterdagavond wordt er vanaf het podium in Koninklijk Theater Carré een grote show met bekende artiesten live uitgezonden door de NTR op NPO 2.

Naast onder anderen Huub van der Lubbe, Eric Corton, Jett Rebel en Claudia de Breij zullen ook New Cool Collective, Naaz, Spinvis en het Groot Omroepkoor optreden en laten zien en horen wat men komend theaterseizoen kan verwachten! Uniek is dat het publiek op zaterdagmiddag de repetities hiervan kan bijwonen.

Op zondagmiddag staan de musicals centraal. Ook dan kan het publiek repetities bijwonen van onder andere Pretty Woman, Les Misérables, De Hospita en Grease. Traditiegetrouw is er op zondagavond Musical Awards. De Musical Awards is het hoogtepunt van het weekend en wordt door NPO1/AVROTROS uitgezonden.

Lees meer over DE OPENING

 

Leuk om te lezen

indrukwekkende musical Ganesha