Der Aa-Theater Groningen

Akerkstraat 11, 9712 BD Groningen | 050 311 7738 | Google maps

Der Aa-Theater Groningen

Het authentieke Der Aa-Theater (1926) in hartje Groningen ademt de historie en allure van het theater van weleer. Sinds jaar en dag is het Der Aa-Theater het huistheater van De Grunneger Sproak, dat zich inzet tot behoud en stimulering van de Groninger taal en cultuur.

Theatergenres in Der Aa-Theater

In de programmering van het Der Aa-Theater speelt de Groninger cultuur een grote rol, maar sinds 2010 is het theater zich steeds meer gaan richten op andere theatervoorstellingen, festivals en concerten. De theatergenres van de voorstellingen in Der Aa-Theater variëren van cabaret tot toneel tot muziek. Iedereen is welkom.

Mogelijkheden tot zaalverhuur in Der Aa-Theater

Het is mogelijk om de theaterzaal te huren voor uw eigen evenementen. In de grote theaterzaal is ruimte voor 120 personen. In deze zaal is een podium aanwezig van professioneel formaat, deze wordt afgescheiden door doeken. Er is uiteraard geluids- en lichtapparatuur aanwezig die te regelen is vanuit de regieruimte tegenover het podium. De theaterzaal van Der Aa-Theater is te huur voor bijvoorbeeld:

  • presentaties
  • vergaderingen
  • studiebijeenkomsten

De theaterzaal heeft een parketvloer en is daardoor oook uitermate geschikt voor verschillende vormen van dans.

Huren van de kleine zaal

Naast de verhuur van de theaterzaal kan ook de kleine zaal gehuurd worden. Deze bevindt zich aan de achterkant van het gebouw. Deze zaal is zeer geschikt voor presentaties, vergaderingen en bijvoorbeeld repetities. Er is meubilair aanwezig en er is een eigen toiletruimte.

Naast het huisvesten van uw evenement of bijeenkomst kan de organisatie van Der Aa-Theater u ook helpen bij de publiciteit ervan. Dit kan bijvoorbeeld door het vermelden op de website en in de gebruikelijke media-agenda’s en door het beschikbaar stellen van ruimte voor promotiemateriaal. Tevens is het mogelijk om als kunstenaar te exposeren in het gebouw.

Klanten Der Aa-Theater

Regionale gezelschappen als WAARK, Theater te Water en het Noord Nederlands Toneel.
Festivals Eurosonic, Noorderzon en HetFestival.NU

Maar ook studentenverenigingen, dans/muziek- scholen en politieke partijen komen vaak langs in Der Aa-Theater voor uitvoeringen en presentaties.

Agenda Der Aa-Theater

Het theater heeft jaarlijks een bescheiden maar zeer leuk gevulde agenda.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Der Aa-Theater Groningen

Akerkstraat 11B
9712BD Groningen

Tel. 050-3117738
E-mail [email protected]

 Bezoek de website

Afbeelding: Der Aa-Theater

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.