Igone de Jongh met eigen dansgala in Carré

Igone de Jongh staat met haar eigen dansgala in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Igone de Jongh met eigen dansgala in Carré

Op 10 en 11 juni staat ballerina Igone de Jongh met haar eigen dansgala in Koninklijk Theater Carré. Dit veelzijdige dansgala markeert haar zelfstandige carrière. In samenwerking met Koninklijk Theater Carré stelt ze speciaal voor dit gala een bijzonder programma samen met diverse (inter)nationale gasten uit de wereld van ballet, (moderne) dans en muziek.

Igone vertelt: “Voor mij is dit een droom die uitkomt. Ik vind het geweldig dat ik in Carré sta, niet alleen omdat het Carré is, maar omdat dit mijn avond is. Een avond waarbij ik de regie helemaal in eigen hand mag nemen. Wat ik dans, met wie ik dans en hoe het eruit ziet. Ik kan met dit gala dans in de gehele breedte laten zien, al zal het door mij zo geliefde klassieke ballet uiteraard niet ontbreken”.

“Igone is een fantastisch mens en ik vind het bijzonder om met haar samen verschillende werelden bij elkaar te brengen. Haar dans gecombineerd met de diversiteit van Carré. Ik verheug mij op de unieke voorstelling die we gaan presenteren”, aldus Madeleine van der Zwaan, directrice van Koninklijk Theater Carré.

Als ambassadeur van de dans presenteert Igone een verrassende en veelzijdige avond. Ze kiest ervoor om uniek materiaal te combineren met bijzondere samenwerkingen met mensen die haar inspireren. Zo zal ze enerzijds op het podium te zien zijn met haar oude danspartner Marijn Rademaker, maar anderzijds samen met Jan Kooijman, zangeres Wende en vriendin Chantal Janzen de variatie in de dans opzoeken. Deze ‘Igone-avond’ in Carré is bovenal een avond vol verrassingen.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link