Ruben Nicolai

Ruben Nicolai geboren in Lanaken 8 mei 1975. Ruben groeide ook op in het Belgische Lanaken, hij is een Nederlands cabaretier, televisiepresentator en zanger.

Opleiding

Nicolai studeerde in Utrecht. In 2002 startte hij samen met Nathan Vecht zijn cabaretcarrière als Uno: het cabaretduo Ruben & Nathan. Het duo maakte van een kraakpand in het centrum van Amsterdam het kleinste theater van de hoofdstad van Nederland. Met maar liefst 31 zit- en 4 staanplaatsen speelden zij hun eerste cabaretprogramma ‘Uitverbaasd’. Een half jaar later wonnen ze Cameretten in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Van 2004 tot 2005 toerden het duo Uno door Nederland met het programma Integere Types.

De Lama’s

In 2004 werd Nicolai vaste medewerker van het BNN-programma De Lama’s. In het televisieseizoen 2006/2007 presenteerde Nicolai de BNN-programma’s Je zal het maar hebben en Rat van Fortuin. Ook was hij medepresentator van het programma Try Before You Die. In het theaterseizoen 2007-2008 was Ruben Nicolai te zien in de Lama-Theatertour. De Lama’s spuugden eerst de tv eronder nu doen ze dat in het theater. Starten met Met Tijl, de twee Rubens en Jeroen en natuurlijk Patrick Lodiers is het inmiddels uitgegroeid tot een theatertour ‘De Grote Improvisatieshow’ die door heel Nederland reist. In dat zelfde jaar presenteerde Ruben ook de tweede reeks van Je zal het maar hebben.

Nominaties

Nicolai werd meerder malen genomineerd voor een Zilveren Televizier-ster, in 2008 verloor hij nipt van van Paul de Leeuw. In 2009 was er weer een nominatie voor Ruben. Ditmaal wist hij de Televizier-ster wel te winnen.

TV

Naast de programma’s ‘Je zal het maar hebben’ en ‘Rat van Fortuin’, ‘Try Before You Die’ was Ruben in nog veel meer tv programma’s actief. voor zowel AVRO en BNN. Meest bekende is misschien wel ‘Ruben VS’ dan neemt Ruben het op tegen een collega in het buitenland in allerlei opdrachten.

Theater

Theaterproducties met Ruben:

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.