Musicals 2017

Musicals 2017

Musicals 2017
4 -------- (1 stem)
Beoordeling

Musicals 2017

Musicals 2017. In 2017 staan er weer vele musicals geprogrammeerd in de Nederlandse theaters. Vele toppers die in 2016 begonnen gaan dit jaar nog door, waaronder Ciske de Rat en The Lion King.

Natuurlijk zijn er ook nieuwe musicals geproduceerd die dit jaar hun première beleven. Hieronder vindt u een overzicht van enkele toppers!

Musicaltoppers bij Stage Entertainment in 2017

Dé producent van topmusicals in Nederland, dat is natuurlijk Stage Entertainment. Al vele jaren brengen zij bekende musicals naar de Nederlandse theaters, in het verleden onder andere Beauty and the Beast, Grease, Sister Act en Phantom of the Opera.

De grote musicals die zij in 2017 op de planken hebben staan zijn The Lion King, HAIR, Ciske de Rat en The Bodyguard.

The Lion King

Musical The Lion KingMusical The Lion King is gebaseerd op de Disney-film waarin welpje Simba vlucht voor zijn gemene oom Scar die zijn vader Mufasa heeft vermoord en nu de macht grijpt.

In het jaar 1994 was deze musical al eerder te zien in Nederland, dit jaar staat de voorstelling maanden achter elkaar geprogrammeerd in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Jong en oud genieten van deze musical!

Lees alles over de musical The Lion King.

Musical HAIR

Musical HairDe hippiemusical HAIR stamt uit 1969 en kent vele klassieke nummers. Iedereen kent wel ‘I Got Life’, ‘Aquarius’ en bijvoorbeeld ‘Let The Sunshine In’.

Het verhaal is vandaag de dag nog steeds zo relevant als vijftig jaar geleden. Met in de hoofdrollen onder andere William Spaaij, Anouk Maas en Tommie Christiaan.

Lees alles over Musical Hair.

Musical Ciske de Rat

Ciske de rat de MusicalHet verhaal van Ciske de Rat wordt als Nederlands Cultureel Erfgoed bestempeld, er zullen dan ook weinig Nederlanders zijn die het verhaal van het straatschoffie niet kennen.

Danny de Munk speelde de hoofdrol in de film uit 1984. In de musical in 2017 speelt hij de rol van de volwassen Ciske.

Lees alles over musical Ciske de Rat.

Musical The Bodyguard

The Bodyguard Moederdag 2016In 1992 kwam de film The Bodyguard uit met in de hoofdrollen Kevin Costner en Whitney Houston. De film was een groot succes, net als de filmmuziek die één van de best verkochte allertijden werd.

Nu is dit spannende verhaal vertaald naar een musical die in het Beatrix Theater te zien is. Romy Monteiro speelt hierin de rol van zangeres Rachel Marron.

Kindermusicals in 2017

Niet alleen volwassenen kunnen dit jaar genieten van vele musicals, ook de kinderen worden natuurlijk niet vergeten. In de Efteling kan sprookjesmusical De Gelaarsde Kat worden bekeken. Ook Peter Pan van het Nationaal

Jeugd Musical Theater is een aanrader, dit is een wervelende voorstelling over de wereld van wensen en de kracht van geluk. Voor de oudere kinderen is RAZEND een aanrader, gebaseerd op het bekende boek van Carry Slee. Te zien in vele theaters door heel Nederland.

Overige musicals in 2017

De musicals hierboven zijn vrij grote producties, maar daarnaast is er dit jaar nog veel meer te beleven op musicalgebied. WATSKEBURT?! De Musical van De Jeugd Van Tegenwoordig is natuurlijk een heel bijzondere, ook wel omschreven als een ‘anarchistisch hiphopsprookje voor volwassenen’.

Muziek, musicals en absurde humor staan centraal in deze vreemde musical, niet voor kinderen geschikt! DommelGraaf & Cornelissen Entertainment komt dit jaar met A Chorus Line.

In deze musical doet een groep dansers auditie voor een rol in een musical op Broadway. Het publiek komt achter hun motieven om voor dit onzekere vak te kiezen en krijgt een bijzonder kijkje in hun leven. Ook Into The Woods met onder andere René van Kooten, Paul Groot en Elise Schaap staat in 2017 in de Nederlandse theaters. Een aanrader!

Musicals 2017
4 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina