Najib Amhali

Najib Amhali is geboren in Nador maar groeide op in Krommenie in de provincie Noord-Holland. Najib is een Marokkaans-Nederlands cabaretier en acteur en heeft de bijnaam ‘de Marokkaan uit de Jordaan’

Carrière Najib Amhali

Najib Amhali won in 1993 met de Comedytrain de Pall Mall Export Prijs. In 1997 speelde hij mee in de musical Eindeloos naast Liesbeth List en Flodder-acteur Coen van Vrijberghe de Coningh. In 1998 won hij zowel de publieks- als de juryprijs van het Leids cabaretfestival. Een jaar later speelde hij naast Hans Teeuwen en Kim van Kooten mee in de film Jezus is een Palestijn. In 2002 had hij een rol in Theo van Gogh’s televisieserie Najib en Julia. Hij speelde tevens mee in de multicultikomedie Shouf Shouf Habibi! in 2004. Najib staat vooral bekend om zijn comedy. Najib speelt op dit moment alweer zijn 8e avondvullende cabaretprogramma I AMhali in veel theaters in Nederland. De voorstellingen van Najib zijn snel uitverkocht. Najib ondersteund tevens de campagne Weet waar je koopt net als veel organisaties willen ze de consumenten waarschuwen voor te dure kaartjes door malafide kantoren.

Cabaretprogramma’s

  • Vol = vol
  • Veni Vidi Vici
  • Freefight
  • Most wanted
  • Zorg dat je erbij komt
  • The Best of Najib Amhali (heropvoering van de beste sketches uit de eerste vijf shows)
  • Alles komt goed
  • I Amhali
  • (N)ergens Goed Voor

TV cariere

Najib loopt warm is een tv programma waarin hij samen met zijn side kick Mimoun voetbalzaken behandelde die met het Nederlands elftal te maken hadden. In 2008 speelde Amhali in de speelfilm Spion van Oranje, die in februari 2009 in de bioscoop verscheen. In september 2011 was Najib te zien in de speelfilm ‘de President’. In 2013 presenteerde hij het televisie programma ‘The Comedy Factory. In dat jaar speelde Najib ook zijn eerste film hoofdrol in de Nederlandse romantische komedie ‘Valentino’. In 2014 zal Najib te zien zijn in een nieuwe pokerserie “Bluf”.

Najib Amhali Foundation

De Najib Foundation helpt kwetsbare kinderen uit arme families die geen toegang hebben tot noodzakelijke zorg en begeleiding. Zij zitten hierdoor vaak in een isolement. ‘Normale’ dingen als onbezorgd samen spelen en naar school gaan zijn heel ingewikkeld of niet mogelijk. Dankzij een uitgebreid netwerk wordt de Najib Foundation goed geïnformeerd over regio’s en gebieden waar onze zorg van grote toegevoegde waarde is. We werken daarbij nauw samen met lokale medische centra, maar ook aan organisaties en sleutelfiguren die contact hebben met de kinderen, zoals scholen, gemeentes en NGO’s. Op die manier kan de Najib Foundation op een zorgvuldige manier de kinderen selecteren en screenen die in aanmerking komen voor een medische interventie op het gebied van horen, zien en/of spreken. De Najib Foundation stelt in Nederland een medisch team samen – aangevuld met lokale (medische) staf – en faciliteert het werkbezoek waarin het medische team (op vrijwillige basis) ter plaatse zorg verleent. Bovendien zorgt de Najib Foundation voor kennisuitwisseling, monitoring, structurele begeleiding en duurzame nazorg, bij voorkeur lokaal georganiseerd. Meer info: www.najibamhalifoundation.nl

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.