Natuurtheater Kersouwe Heeswijk-Dinther

Kersouwelaan 1, 5473 TE Heeswijk Dinther | 0413 291 150 | Google maps

Natuurtheater Kersouwe Heeswijk-Dinther

Natuurtheater Kersouwe is een openluchttheater in Heeswijk-Dinther in de provincie Noord-Brabant. Het theater is opgericht in 1946, in het begin werden er vooral bijbelspelen opgevoerd. Het bevindt zich in de Heeswijkse Bossen en is de ideale plek voor een mooie theatervoorstelling.

Sinds de jaren ’90 van afgelopen eeuw heeft theater Kersouwe zich echt in de kijker gespeeld door het optreden van Youp van ’t Hek. Sindsdien hebben er al verschillende landelijk bekende artiesten op dit mooie podium gestaan, onder andere Paul de Leeuw, de Vliegende Panters en Karin Bloemen.

Naamgeving de Kersouwe

Vraagt u zich af waar de naam ‘Kersouwe’ nu eigenlijk vandaan komt? Kersouwe is een oud Brabants woord voor ‘madeliefje’. In het jaar 1946, in de tijd dat het theater werd opgericht op de puinhopen van de oorlog, groeide dit mooie bloempje uitbundig. Tientallen jaren later bloeit dit bloempje nog steeds in de velden. Het madeliefje staat voor vriendelijkheid en positiviteit, precies waar natuurtheater de Kersouwe ook voor staat!

Programmering van natuurtheater Kersouwe

Elk jaar van juni tot en met september staan er verschillende theatervoorstellingen geprogrammeerd, waaronder elk jaar een eigen voorstelling van Kersouwe Producties. U kunt hier terecht voor verschillende genres waaronder toneelstukken, concerten en cabaret. Voor ieder wat wils dus!

Theatergroep De Kersouwe

De Kersouwe kent ook een eigen theatergroep. Deze theatergroep brengt elke zomer een eigen, unieke productie uit.

Vriend worden van de Kersouwe

Draagt u de Kersouwe een warm hart toe? Dan kunt u vriend worden van dit theater. Vrienden van de Kersouwe steunen het theater elk jaar met een kleine financiële bijdrage. Dankzij deze vrienden kan dit unieke theater in stand worden gehouwen. Vrienden hebben ook enkele leuke voordeeltjes ten opzichte van gewone bezoekers. De voordelen van vrienden:

  • u ontvangt het programma
  • u kunt in de besloten voorverkoopperiode korting krijgen op de vrije verkoopprijs
  • u kunt maximaal twee kaartjes per voorstelling reserveren via voorbespreking
  • u ontvangt de digitale nieuwsbrief
  • u kunt zich inschrijven voor een speciale voorstelling van Theatergroep Kersouwe met aansluitend de befaamde high tea

U ziet het, allerlei voordelen dus meld u nu aan als vriend van de Kersouwe!

Agenda Natuurtheater Kersouwe

Er is echt voor ieder wat wils in de Kersouwe. Van muziekoptredens van bekende Nederlandse artiesten tot cabaretprogramma’s van hilarische cabaretiers, het is maar net waar uw interesse naar uit gaat.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Natuurtheater Kersouwe

Kersouwelaan 1
5473 TE Heeswijk-Dinther
Telefoon: 0413 – 291 150

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.