Openluchttheater Bloemendaal

Hoge Duin en Daalseweg 2, 2061 AG Bloemendaal | 023 525 0050 | Google maps

Openluchttheater Bloemendaal

Het zomerse, culturele hart van Bloemendaal is natuurlijk Openluchttheater Bloemendaal. Van mei tot en met september staan hier talloze leuke theatervoorstellingen geprogrammeerd. Van toneel tot cabaret, er zijn hier voorstellingen voor jong en oud en er is voor ieder wat wils!

Geschiedenis van Openluchttheater Bloemendaal

U vindt het openluchttheater op een prachtig plekje in Bloemendaal. Het is onderdeel van de duinen van Zuid-Kennemerland. Het zand van deze duinen werd sinds de 17e eeuw veel gebruikt voor het bouwrijp maken van nieuwe delen van Haarlem, Amsterdam en Bloemendaal. Dit gebruik liet een grote kuil achter in een duin aan de Daalseweg en de Hoge Duin. Dit was het begin van Openluchttheater Bloemendaal.

Cees de Jong en zijn vader liepen langs deze kuil en het leek hun een mooie plek voor een openluchttheater. Ze worpen het idee op bij de wethouder in Bloemendaal en zo geschiedde. Negentig inwoners van Bloemendaal gaven elk duizend gulden voor de oprichting van het theater.

Van een plek voor amateurtoneel is Openluchttheater Bloemendaal vandaag de dag uitgegroeid tot een professioneel theater. Jaarlijks genieten zo’n 40.000 bezoekers van de gevarieerde voorstellingen in dit openluchttheater.

Voorstellingen in Openluchttheater Bloemendaal

Verwacht bij Openluchttheater Bloemendaal niet de minste namen. Al vele bekende artiesten hebben hier acte de présence gegeven. Er staan veel muziekoptredens op het programma, maar u kunt hier bijvoorbeeld ook terecht voor cabaret– en toneelvoorstellingen.

Enkele namen waarvan u hier een voorstelling zou kunnen bekijken zijn Waylon, Guido Weijers, Veldhuis & Kemper en Toneelgroep Maastricht.

Wandelpark Caprera

Het openluchttheater is gelegen op landgoed Caprera. Naast het theater is hier ook een wandelpark aanwezig van zo’n veertig hectare groot. Het is gelegen in een prachtig natuurgebied aan de rand van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. U vindt hier een zee aan groen en een enorme diversiteit aan flora en fauna, waaronder een stukje moerasgebied.

Word vriend van Openluchttheater Bloemendaal

Openluchttheater Bloemendaal is een magische, inspirerende en gastvrije plek. Om dit in de toekomst zo te houden heeft het theater uw hulp nodig. U kunt uw hulp aanbieden door het worden van Vriend van het Openluchttheater Bloemendaal. Voor een klein bedrag kunt u een jaar lang Vriend worden.

Door uw bijdrage steunt u het theater. Daarnaast krijgt u voorrang op het bestellen van kaarten en krijgt u op elke voorstelling een kleine korting.

Agenda Openluchttheater Bloemendaal

Er is in Openluchttheater Bloemendaal een uitgebreid programma, dat varieert van cabaretvoorstellingen tot muziekoptredens.


Contactgegevens Openluchttheater Bloemendaal

Hoge Duin en Daalseweg 2
2061 AG Bloemendaal
Tel: 023 – 525 00 50

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.