Recensie Boer wil betere vrouw

Recensie Boer wil betere vrouw

Recensie Boer wil betere vrouw – Zaterdag 12 april, we gaan een avondje naar de Tamboer in Hoogeveen. De voorstelling Boer wil betere vrouw speelt. De Tamboer ligt in het centrum van Hoogeveen waar we makkelijk konden parkeren.

 

Theater De Tamboer in Hoogeveen

Theater De Tamboer in Hoogeveen, is groter dan ik had verwacht en een heel erg mooi theater. De voorstelling werd in de grote zaal (Unive zaal) gehouden. Een prachtig toneel, volledig voorzien van alles wat geschikt is voor een theatervoorstelling.

De zaal was niet volledig uitverkocht, maar dat leverde ons het voordeel op dat we voorin mochten komen zitten!

De theatervoorstelling Boer wil betere vrouw

Boer zoekt betere vrouwDe voorstelling, een productie van Bos Theaterproducties, begon in een boerenkeuken aan een grote eettafel. De 3 personen zitten zwijgen maar je voelt dat er iets staat te gebeuren of gezegd moet worden. De 1e persoon is Boer Ties, gespeeld door Joep Onderdelinden. Hij praat als postbode Siemen (Zaai). Hij is een grote fan van Yvon Jaspers en zou haar heel graag in het echt willen ontmoeten.

Hij romantiseert het beeld van een ontmoeting met haar en wil graag meedoen met Boer zoekt vrouw. Hij heeft alleen een probleem; hij is getrouwd met Helma.

Helma de 2e persoon aan de keukentafel is de vrouw van Ties. Toen zij begon met praten met haar schorre, bijna een rokersstem merkte je gelijk dat Helma een nuchtere dame is die totaal niet onder de indruk is van Yvon Jaspers
en zeker niet van haar programma “Boer zoekt vrouw”.

De 3e persoon aan tafel is Don Bakker. Hij komt over als een zwijgzame man. Hij is verliefd op een man van de nieuwe modezaak uit het dorp. Don blijkt een zeer grappige rol te hebben. Hij staat voor paal, loopt met een toupet op en komt los. Helaas loopt hij een blauwtje.

Een mooie en leuke theatervoorstelling

Verrassend vond ik de liedjes die gezongen werden. Ties heeft een prachtige zangstem, net al Don Bakker. Helma heeft niet een zangstem maar toch door de tekst van het liedje en de emotie die zij enigszins in het liedje legt heb ik het al mooi ervaren.

Een mooi stuk dat laat doorschemeren dat het gras echt niet altijd groener is bij / met een ander en dat je mag waarderen wat je nu hebt.

Manon – Tolbert, 23 april 2015