Recensie De Gelukkigste Dag – Johnny de Mol

Recensie De Gelukkigste Dag - Johnny de Mol

Wij zijn vanavond te gast in Delft. Vanavond ligt bij Theater de Veste de rode loper klaar voor de première van De Gelukkigste Dag met Johnny de Mol en Johanna Ter Steege in Theater de Veste.

Theater de Veste

Na een hartelijke ontvangst komen we in de foyer. Voorafgaand aan de voorstelling zijn we eerst gezellig gaan dineren in het pop-up restaurant, het was genieten van de Indonesische gerechten van Toko Toorop. Iedere do-vrij- zat staat er een andere ondernemer uit Delft in het pop-up restaurant de bezoekers culinair te laten genieten. Wat een leuk idee!

Vlak voordat de voorstelling begint krijgen we in de Foyer nog een kopje koffie en komen we in een gezellig gesprek terecht met de specialist in het vervoeren van vele theaterproducties Pieter Smit. De foyer stroomt vol met genodigde voor de première. In de Rabobankzaal aangekomen kan de zwarte komedie De Gelukkigste dag beginnen.

De Gelukkigste Dag

Johnny speelt de rol van Michael de Wit en het is vroeg in de morgen. Hij is jarig vandaag en verteld hoe hij de dag gaat laten verlopen. De steenrijke dertiger, tikkeltje verwaande Michael heeft alles in de puntjes voor elkaar, tenminste zo lijkt het.

Zodra de catering dame gespeeld door Johanna ter Steege aanwezig is kan het feest beginnen. Maar dan laten alle genodigden het afweten, en is hij overgelaten aan de pittige catering dame die haar puberdochter in het gareel probeert te houden.

Scene Foto de Gelukkigste DagAls er dan toch een gast arriveert weet je even niet wie het is, we denken dat het de pastoor was, of is deze man een stripper of een clown? Gewaagd was het wel!

Te midden van de drank en eten raken de twee enige aanwezigen aan de praat, en ontdekt zij de ware reden voor de feestavond. Het publiek wordt meegenomen in het stuk en tot het einde hebben wij niet door wat er daadwerkelijk zal gaan gebeuren. Het einde is namelijk een stuk duisterder dan dat iedereen had kunnen bedenken.

Wij zijn verrast door het toneelstuk met Johnny de Mol. Hij speelt erg goed en zowel Johnny en Johanna zijn goed op elkaar in gespeeld. Ook de andere spelers die wel een kleine rol spelen, zorgen juist voor de hilarische stukjes in het toneelstuk. We worden meegezogen in het toneelstuk en het uiteindelijke einde zorgt voor de nodige kippenvel en emotie.

Het is raar om daarna een staande ovatie te geven. Maar het was meer dan verdient!

Cast de Gelukkigste Dag

  • Johnny de Mol
  • Johanna Ter Steege
  • Finn Poncin
  • Jorik Prins
  • Lobke de Boer

Fotograaf: Leo van Velzen.
Producent: Senf Theaterpartners

Bekijk hier meer informatie over de voorstelling de Gelukkigste Dag