Theater Delft

Theater Delft. U vindt Delft in de provincie Zuid-Holland, het is gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. Delft is een echte historische en studentenstad en daarom zijn er talloze culturele dingen te doen. U kunt er bijvoorbeeld een avondje naar het theater in De Veste.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Delft of bekijk ook theaters in: Alblasserdam, Alphen a/d Rijn, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Den Haag, Maassluis, Naaldwijk, Papendrecht, Rijswijk, Rotterdam en Spijkenisse. Of bekijk alle theaters in Zuid-Holland.

Geschiedenis theater in Delft

Uiteraard is er in Delft een leuk theater te vinden, dit is theater De Veste. De Veste is ontworpen door de Rotterdamse architect Jan Hoogstad. Deze architect heeft al verschillende opmerkelijke grote projecten op zijn naam staan zoals het Nationaal Muziekkwartier in Enschede en het TNO-NiTG gebouw op De Uithof in Utrecht.

Architect Jan Hoogstad vertegenwoordigt de stroming neorationalisme. Theater de Veste werd in 1994 gebouwd en in het jaar 1996 officieel geopend.

Theater de Veste

De Veste is een middelgroot theater dat u kunt vinden aan het Vesteplein in de stad Delft. Het is direct gelegen naast het historische centrum van de stad en hiermee de ideale plek voor een heerlijk avondje uit.

De theaterzaal is in een lichte schelpvorm gebouwd en in de intieme zaal zit het publiek dicht op het podium. In de zaal is plaats voor 520 bezoekers. Ook is er een theatercafé aanwezig en zijn er twee foyers in het gebouw.

Voorstellingen in Theater de Veste

In de loop der jaren is dit theater in Zuid-Holland uitgegroeid tot een belangrijke speler in de culturele sector in Delft en omgeving. Jaarlijks bezoeken er enkele tientallen duizenden bezoekers de voorstellingen in De Veste. Er staan hier veel verschillende theatergenres geprogrammeerd.

Altijd staan kwaliteit, avontuur en inspiratie hoog in het vaandel. Elk theaterseizoen staan er zo’n 180 voorstellingen op het programma. Van spectaculaire concerten tot ijzersterk cabaret, er is een divers aanbod! Wat dacht u bijvoorbeeld van opera, dans, musicals en jeugdvoorstellingen?

Er staan natuurlijk vele bekende namen op het podium in Delft maar ook wordt er een podium geboden aan opkomend talent. Theater de Veste is dé cultuurgelegenheid van Delft! Lees hier meer over Theater de Veste.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN Z-HOLLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=999"></script>