Recensie – MAMMA MIA!

recensie - MAMMA MIA!

MAMMA MIA! swingt de pan… het theater uit!  

Spontane acties zijn de leukste zeggen ze wel eens. En daarom gingen we last minute naar Utrecht naar het Beatrix Theater voor de musical MAMMA MIA!

Net als The Lion King van Stage Entertainment die draait in Scheveningen voor de 2e keer, is ook MAMMA MIA! opnieuw door Stage Entertainment terug gehaald naar Nederland. Van 2003 t/m 2006 speelde deze voorstelling in het Beatrix Theater.

Het Beatrix Theater is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Al staat de omgeving al een tijd in de steigers voor een grote opknapbeurt is alles goed te bereiken en we zijn er vroeg wat betekent dat er nog heel veel ruimte is op de grote parkeerplaatsen.

We zijn zeker op tijd, maar de deuren van het theater zijn wel al geopend en we worden uitgenodigd om in het theatercafé lekker te gaan zitten. Met de mooie brochure op schoot kunnen we ons al wat vermaken en het achtergrond muziekje erbij komen we al goed in de MAMMA MIA! sferen.

Lees meer over de musical MAMMA MIA!

Recensie MAMMA MIA!

Natuurlijk ‘hoop’ je als je naar een musical gaat op de hoofdrolspelers, maar in dit geval is echt alles prima. We kijken uit naar de Antje Monteiro en Jolijn Henneman, Zjon Smaal en Soy Kroon. Maar de ‘vervangers’ zoals Nurlaila Karim, Kaj van der Voort en Anouk van Nes zullen we ook zeer content mee zijn. De koffie en thee met appeltaart heeft ons heerlijk gesmaakt en we kijken bij de garderobe naar het scherm waarop staat wie de spelers zijn deze dag en wij zijn echt meer dan content met deze cast die voor ons zullen optreden.

De deuren gaan vlak voor aanvang open en de zaal is deze ochten goed gevuld. een enkele plaats vrij maar de cast speelt veelal voor overvolle zalen en zo ook deze zondag ochtend. Het verhaal is iedereen wel bekent van film of van de vorige musical.

Het verhaal gaat over Sophie en haar moeder Donna, samen wonen ze op een klein Grieks eiland waar Donna een eigen taverne runt.

Sophie staat op het punt te gaan trouwen met haar jeugdliefde Sky en wil graag dat haar vader haar weggeeft als bruid. Ze weet echter niet wie dit is daar haar moeder haar alleen heeft opgevoed en niet over haar verleden praat. Sophie ontdekt echter in het dagboek van haar moeder dat ze drie mogelijke vaders heeft; Sam, Harrie of Bart. Ze nodigt daarom alle drie de mannen uit om naar het eiland te komen om uit te zoeken wie haar echte vader is. de chaos en commotie is compleet met het de komst van de 2 vriendinnen van Donna uit haar tijd als trio Donna en de Dynamo’s en ze halen maar wat graag die leuke herinneringen naar boven. De grote liefde van Donna moet goed zijn best doen het hart weer te veroveren van Donna. Uiteindelijk trouwt niet Sophie maar Donna!

het decor, de cast  en het ensemble het is gewoon allemaal zoals verwacht erg goed op elkaar in gespeeld en de sfeer en gezelligheid en enthousiasme spat van het toneel af. Anouk van Nes speelt pas sinds een paar dagen in deze voorstelling. Ze speelde ook in de vorige editie van MAMMA Donna en de Dynamo's MIA!, deze rol is haar gewoon op het lijf geschreven. Ze heeft het publiek op haar hand, we lachen en willen het liefst met haar mee naar het strand en de beach boys.

We wisten dat ze goed was maar Antje overtreft ons ook met haar zang kwaliteiten. Samen met haar ‘dochter’ Sophie hebben ze prachtige duetten en solo’s. We zijn oprecht ontroerd!

Na het grootse applaus krijgen we nog een spectaculaire toegift van het trio Donna en de Dynamo’s maakt de cast na staande ovatie zich op voor ronde 2. Wij verlaten de zaal, kopen nog een leuk souvenir en de in foyer arriveren nieuwe theater bezoekers voor de voorstelling van 16.00 uur.

 

[rwp-review id="0"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link