Recensie PIPPIN Broadway aan de Amstel

Pippin Musical Broadway Aan De Amstel Carre

Na een succesvolle eerste voorstelling de avond ervoor, was het op donderdag 10 maart 2016 tijd voor de officiële Europese première van de Broadway show PIPPIN.

Theaters in Nederland was uiteraard van de partij en we hebben genoten van dit verbluffende en grootse spektakel! Hieronder leest u alles over deze bijzondere voorstelling die musical combineert met acrobatiek en illusies. Een onvergetelijke avond en een aanrader voor iedere musicalliefhebber!

Broadway aan de Amstel exclusief in Carré

Een mooie traditie is gezet door Carré directeur Madeleine van der Zwaan. Dankzij haar kan het Nederlandse publiek nu niet alleen genieten van een musical Recensie PIPPIN Broadway aan de Amstelvan echt Broadway-niveau, ze heeft het zelfs voor elkaar gekregen om een musical in zijn geheel van Broadway naar Nederland te verplaatsen!

PIPPIN is de eerste musical die te zien is in de serie ‘Broadway aan de Amstel’. Hetzelfde decor, dezelfde kostuums en zelfs dezelfde cast als op Broadway: een unicum in Nederland. De musical PIPPIN beleeft hiermee zelfs zijn eerste voorstelling in heel Europa.

Europese première PIPPIN in Koninklijk Theater Carré Amsterdam

De Europese première van PIPPIN vindt op donderdag 10 maart plaats in Carré in Amsterdam. De dresscode is black tie en het grootste deel van het publiek Pippin Musical Broadway Aan De Amstel Carreheeft zich hier dan ook aan gehouden, de meeste mannen dragen een smoking en de vrouwen een gala- of nette cocktailjurk.

Uiteraard is ook het bekende deel van de Nederlanders benieuwd naar dit spektakel en er wordt dan ook heel wat afgefotografeerd op de rode loper. Jonge musicalsterren zoals Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch maken acte de présence maar ook Frank Sanders en bijvoorbeeld Bill van Dijk bezoeken dit speciale evenement. Een bijzonder feestje!

PIPPIN – het verhaal van de eerste akte

In PIPPIN zien we het verhaal van hoofdpersoon Pippin (een rol van Kyle Dean Massay), de ietwat naïeve zoon van koning Karel de Grote. Het verhaal wordt op magische wijze verteld door de Leading Player, een rol voortreffelijk gespeeld door Gabrielle McClinton. Pippin is net afgestudeerd en op zoek naar de zin van Pippin Musical Broadway Aan De Amstel Carrehet bestaan. Hij droomt van een groots en meeslepend leven maar weet niet hoe hij dit moet bewerkstelligen. Misschien dat oorlog voeren een stap in de goede richting is?

Hij haalt zijn vader over en ze vieren een glorieuze overwinning. Helaas is de rol van oorlogsheld toch niet Pippins roeping en vraagt hij zijn oma Berthe (gespeeld door Adrienne Barbeau) om hulp.

Zij denkt dat meisjes misschien het antwoord zijn op zijn levensvragen, dat zijn ze immers ook op die van zijn vader? Uiteindelijk besluit Pippi een revolutie te beginnen tegen zijn vader.

PIPPIN – het verhaal van de tweede akte

In de tweede akte is Pippin begonnen aan een carrière in de politiek en besluit hij zijn vader te vermoorden om zelf koning te worden. Tenslotte ziet hij in dat ook Pippin Musical Broadway Aan De Amstel Carrehet koningschap niet zijn roeping is. Hij raakt steeds gefrustreerder en valt uiteindelijk hulpeloos neer.

Hij wordt gevonden door Catherine, een jongen weduwe met een zoontje. Zij verzorgen hem en hij blijft een tijd bij hun en Pippin en Catherine worden verliefd. Als puntje bij paaltje komt neemt hij toch de benen en laat Catherine achter met een gebroken hart.

Nog steeds weet hij niet hoe hij een buitengewoon leven kan leiden en de Leading Player vertelt hem dat de enige manier om nog beroemd te worden is door zelfmoord te plegen. Iedereen moedigt hem aan maar hij twijfelt. Catherine en haar zoontje verschijnen en uiteindelijk beseft Pippin dat de liefde nog niet zo slecht is.

PIPPIN de voorstelling

PIPPIN is een musical zoals een Broadway musical zou moeten zijn. Alles komt aan bod: liefde en intriges, gecombineerd tot een spetterend optreden! Denk niet aan een ‘gewone’ musical waarbij de acteurs alleen toneelspelen en zingen, PIPPIN is een waar spektakel dat musical combineert met buitengewone acrobatiek. Pippin Musical Broadway Aan De Amstel Carre

Dit is natuurlijk de perfecte combinatie voor theater Carré, oorspronkelijk opgericht als circusgebouw. PIPPIN kan met recht een waar visueel spektakel genoemd worden! Er gebeurt vaak zo veel op het podium dat je niet weet waar je moet kijken. T

rapezekunsten, salto’s, vrouwen die hangend in doeken aan het plafond kunstjes uitvoeren, hoelahoeptrucs en nog veel meer. Het is niet voor niets dat hier verschillende acrobaten uit Cirque du Soleil in spelen. Maar niet alleen de acrobatiek is een aanrader, ook de zang is van een ontzettend hoog niveau en er wordt tijdens de voorstelling ook veel afgelachen.

Alles kwam tot leven in deze fantastische show waar ook nog enkele verbluffende illusies ten tonele kwamen. ‘Adembenemend’, ‘verbluffend’, ‘sprankelend’ en ‘wonderlijk’ waren enkele kreten die er in het publiek te horen waren.

Quotes van BN’ers

 • ‘Ik had best wel hoge verwachtingen en die worden allemaal ingelost’ – Anouk van Nes
 • ‘Een hele gave voorstelling’ – Dave Mantel
 • ‘Tot nu toe is het een topshow, ze spelen de sterren van de hemel … een lust voor het oog!’ – Yuri van Gelder
 • Het bevat alles waar musicaltheater aan moet voldoen’ – Frank Sanders
 • ‘Dit is echt te gék!’ – Tim Douwsma
 • Dit hoort absoluut in Carré’ – Frits Sissing

Speeldata van PIPPIN

Deze voorstelling is afgelopen. PIPPIN wordt nog de gehele maand maart en het eerste deel van april opgevoerd in Carré Amsterdam. De show staat vrijwel elke dag op het programma en in het weekend zowel met een matinee- als een avondvoorstelling. Enkele data van PIPPIN:

 • zaterdag 12 maart 2016
 • donderdag 24 maart 2016
 • vrijdag 1 april 2016
 • zondag 3 april 2016
 • zaterdag 9 april 2016
 • zondag 10 april 2016 – laatste voorstelling

Wees er snel bij met het bestellen van kaarten, want de voorstelling is een groot succes en de kaartverloop loopt goed! Door: SD Foto’s: Roy Beusker Broadway aan de Amstel

Broadway aan de Amstel

Koninklijk Theater Carré brengt vanaf 2016 elk jaar een Broadwayproductie naar Nederland. Lees meer over Broadway aan de Amstel in Carré