Recensie – TINA de Tina Turner Musical

Dé musical die je letterlijk van je stoel af blaast!  

Deze regenachtige zondag trekken we vanuit het hoge noorden naar Utrecht, het Beatrix theater voor de voorstelling Tina, de Tina Turner Musical.
We zijn eerder vertrokken zodat we eerst nog even kunnen shoppen in het winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht waar het theater dichtbij is.
Na een heerlijke bagel en kop koffie bij Bagels & Beans is het tijd om naar het theater te lopen. De rij begint al buiten, een goed teken! De show is volledig uitverkocht.

Lees meer over de musical TINA, de Tina Turner Musical

Beatrix Theater Utrecht

Bij de deur worden we al vriendelijk verwelkomd door een jongeman in gepaste kledij. De foyer van het Beatrix theater is ruim opgezet. Een bar in het midden en eromheen diverse ingangen om naar de zaal te gaan.
Onze jas hangen we op in de garderobe en we lopen richting onze stoelen.
In het Beatrixtheater is ruimte voor 1500 personen en zoveel mensen zijn er vanmiddag ook aanwezig. De musical is bijna elke voorstelling compleet uitverkocht.

Recensie – TINA de Tina Turner Musical

De voorstelling vertelt het levensverhaal van Anna Mae Bullock, oftewel Tina Turner. Hoe een klein meisje uit Tennessee opgroeit tot de koningin van Rock ’n Roll. Een absolute doorzetter die haar eigen regels bepaalde.
In de musical zijn de grote hits te horen. Tijdens de optredens in de voorstelling zijn deze als origineel te horen in het Engels. Wanneer ze worden verweven in het verhaal zijn de teksten omgezet naar het Nederlands. Totaal niet storend, erg passend bij het geheel en fantastisch gezongen door de gehele cast. Echt wat een top cast is er bij elkaar verzameld voor deze musical. Van kippenvel, tranen tot aan een geweldig feest waar je haast niet op je stoel kan stilzitten.

Hoofdrollen TINA de Tina Turner Musical

De hoofdrol wordt vertolkt door Nyassa Alberta. Nyassa is begonnen in Nederland bij de Lion King maar ging daarna zelfs de grens over richting Duitsland. Maar gelukkig heeft Albert Verlinde haar weer terug gehaald want wat een top performance zet zij neer in deze musical.

De rol van Ike Turner wordt gespeeld door Jeneoer Mers. Ook eerder te zien geweest in de Lion King maar ook in The Full Monty en HAIR, zowel in Nederland als in Oostenrijk. Het spelen van Ike Turner zal niet altijd even gemakkelijk zijn maar wat deed hij het goed en geloofwaardig. Het was moeilijk om soms niet te reageren op zijn tirannie richting Tina.

De fantastische shows, geweldig ensemble, en de bijbehorende glitterjurken, een musical die je dit jaar echt gezien moet hebben!

Leuk om te lezen