Schoolmusical- Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Schoolmusical- Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Nieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! eert kunstenaar Jheronimus Bosch. Op 3 december vond in TivoliVredenburg de spetterende lancering plaats van de nieuwe schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet!

Videoclip

Deze musical voor groep 8 van de basisschool is een initiatief dat in het leven is geroepen om grotere bekendheid te genereren voor de kunstenaar Jeroen Bosch en om kinderen te stimuleren op een andere manier naar de wereld te kijken. Alle basisscholieren van Nederland waren welkom in Utrecht om mee te spelen in de videoclip van het titellied Ik zie ik zie wat jij niet ziet! De videoclip werd opgenomen onder leiding van musicalster William Spaaij (Shrek!, Mary Poppins), Vajèn van den Bosch (SpangaS, The Sound of Music) en danstalent Justen Beer (winnaar Everybody Dance Now).

De musical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! maakt deel uit van de ruim 90 evenementen die de Stichting Jheronimus Bosch 500 organiseert om de kunstenaar Jeroen Bosch, wiens sterfjaar in 2016 wordt herdacht, te eren.

Zet een trechter op je hoofd, een snavel op je neus, trek een rode mantel aan en doe een gespikkelde sjaal om. Met spullen die je gewoon op zolder of in je kast kunt vinden, verander je zo in een figuur uit de schilderijen van Jeroen Bosch. Vijfhonderd jaar geleden overleed deze unieke kunstenaar en hij geldt tegenwoordig als een van de vijf belangrijkste schilders van Nederlandse bodem. Zijn werk geeft een beeld van zijn tijd, maar ook van visioen en angsten van vandaag de dag. In 2016 komen velen van zijn werken van over de hele wereld naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Een goed moment om kinderen in aanraking te laten komen met deze bijzondere schilder!

Reden genoeg om de schoolmusical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! te ontwikkelen. Ik zie ik zie wat jij niet ziet! vertelt het verhaal van Jeroen, een jongetje met een zeer levendige fantasie. Zo levendig zelfs, dat wat hij denkt en ziet tot leven komt. Zo loopt hij samen met zijn klas door een museum en daar springen uit de schilderijen plotseling de Koning van Spanje, de Kater, de Klagende Kluizenaar en de Bolhoofdtovenaar. Die passen vanzelfsprekend niet in de wereld van nu, en daarom moet Jeroen er voor zorgen dat hen niets gebeurt!

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel en speciaal voor deze musical heeft Ad van Dijk nieuwe muziek geschreven. Naast nieuw geschreven liedjes is ook het bekende lied “Het Land van Maas en Waal”(over het Circus Jeroen Bosch) van Boudewijn de Groot en Lennart Nijgh onderdeel van de schoolmusical.

Praktische informatie

Stichting Jheronimus Bosch 500 en partner Rabobank hebben, in samenwerking met Albert Verlinde Entertainment, de musical Ik zie ik zie wat jij niet ziet! ontwikkeld met als doel de kunstenaar Jheronimus Bosch (circa 1450 – 1516) toegankelijker te maken door jongeren op een creatieve en inspirerende manier actief te betrekken bij de herdenking van zijn 500ste sterfjaar in 2016.

Meer informatie over het educatieproject , de schoolmusical is terug te vinden op de website.

Bron: www.ikziewatjijnietziet.nl.

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link