Theater de Machinefabriek

Theater de Machinefabriek is gevestigd in een markant gebouw uit het begin van de 20e eeuw. Oorspronkelijk zat er in het gebouw een kolengestookte elektriciteitscentrale, vandaar ook de naam Machinefabriek.

De hele stad Groningen werd tot ongeveer 1936 dankzij deze centrale voorzien van stroom. De gevel van het gebouw is door de monumentale status nooit verbouwd, maar de binnenkant is omgebouwd tot een theaterzaal met 160 zitplaatsen. Ook zijn er in het gebouw een werkplaats, kostuumatelier, repetitieruimte, kantine, kantoorruimte en twee foyers aanwezig.

De Machinefabriek is het eigen theater van het Noord Nederlands Toneel.

Dineren in Theater de Machinefabriek

Het theater beschikt over een gezellig eetcafé in de bovenfoyer. Het eetcafe werkt uitsluitend met smaakvolle streekproducten en serveert diverse gerechten deze zijn geïnspireerd op de voorstelling. Het restaurant is niet ieder avond geopend, u word geadviseerd om vooraf contact op te nemen.

Sluit u aan bij de NNT- Vriendenclub

Als NNT vriendenclub lid ondersteunt u het theater, en u geniet van voorstellingen en leuke voordelen. Voor een klein bedrag per seizoen ondersteunt u het werk van het NNT.
Een paar voordelen op een rij.

  • gratis toegang op alle openbare repetities
  • korting op alle NNT-voorstellingen in Theater de Machinefabriek en de Stadsschouwburg Groningen
  • gratis koffie of thee in Theater de Machinefabriek en de Stadsschouwburg Groningen
  • exclusieve uitnodigingen en inside info

Meld u snel aan!

Nieuwsbrief

Meldt u zich aan voor de nieuwsbrief en u bent op de hoogte van alle laatste nieuwtjes en u ontvangt alle voorstellingen nieuws.

Agenda De Machinefabriek

 

 

Contactgegevens Theater de Machinefabriek Groningen

Bloemstraat 38 9712 LE Groningen
Telefoon: 050 – 311 33 88
E-mail: info@nnt.nl

Website

 

Leuk om te lezen