Theater de Machinefabriek (NITE)

Theater de Machinefabriek (NITE) is gevestigd in een markant gebouw uit het begin van de 20e eeuw. Oorspronkelijk zat er in het gebouw een kolengestookte elektriciteitscentrale, vandaar ook de naam Machinefabriek.

De hele stad Groningen werd tot ongeveer 1936 dankzij deze centrale voorzien van stroom. De gevel van het gebouw is door de monumentale status nooit verbouwd, maar de binnenkant is omgebouwd tot een theaterzaal met 160 zitplaatsen. Ook zijn er in het gebouw een werkplaats, kostuumatelier, repetitieruimte, kantine, kantoorruimte en twee foyers aanwezig.

De Machinefabriek is het eigen theater van het Noord Nederlands Toneel.

Club NITE

Club NITE = classes, workshop, tours and more. Part of NITE + Club Guy & Roni.

Niet-professionele dansers, UNITE! NITE introduceert 2Dance: workshops voor iedereen die van dans houdt, door contemporary dancer Gaja Caruso (Poetic Disasters Club, Before/After).

Of doe mee aan een ‘maakweekend’. Een weekend waarin jij de touwtjes in handen hebt! Elk seizoen organiseert NITE maar vele opties! Volg onder andere een weekend lang verschillende workshops waarbij ze je kennis laten maken met dans, theater, muziek en fashion. 

Agenda De Machinefabriek (NITE)

 

 

Contactgegevens Theater de Machinefabriek (NITE)

Bloemstraat 38 9712 LE Groningen
Telefoon: 050 – 311 33 88

Website

 

Leuk om te lezen