Theater Lelystad

Theater Lelystad. Lelystad is de hoofdstad van de provincie Flevoland. Er wonen meer dan 75.000 mensen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Lelystad waaronder het luchtvaartmuseum Aviodrome en shopping outlet Batavia Stad. Ook kunt u er terecht voor een heerlijk cultureel avondje uit in het Agora Theater.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Dronten, Emmeloord en Almere. Of bekijk alle theaters in Flevoland.

Geschiedenis theater in Lelystad

In Lelystad is hét theater natuurlijk het Agora Theater. Dit prachtige, moderne theater is gebouwd van 2004 tot en met 2007. Het theater is midden in het stadshart gevestigd, aan de Agorabaan. Eerder stond hier ook al een theater met dezelfde naam. Dit theater was echter verouderd geraakt en voldeed niet meer aan de eisen van de tegenwoordige tijd.

Het gemeentebestuur van Lelystad besloot dat het goedkoper was om een geheel nieuw theater te laten bouwen. De architect van het nieuwe gebouw is Ben van Berkel van UNstudio. Er was een beperkt budget van 20 miljoen euro maar voor dat bedrag werd er een spraakmakend gebouw neer gezet. Het gebouw heeft de vorm van een grote oranje diamant.

Agora Theater Lelystad

Het exterieur van het nieuwe Agora Theater in Lelystad is zeer spraakmakend, maar ook het interieur mag er zijn. De foyers zijn uitgevoerd in de kleuren roze en wit en in tegenstelling tot de buitenkant juist sierlijk en rond. De Scarlet Zaal is de grote zaal, deze zaal is warmrood.

Hier is plaats voor zo’n 750 bezoekers, waarvan er 500 in de zaal kunnen en zo’n 250 op het balkon. De Van Wijnen Zaal is de wat kleinere zaal, deze is donkerblauw. Hier is ruimte voor zo’n 200 toeschouwers. Lees hier meer over het Agora Theater in Lelystad.

Programmering theater Lelystad

Jaarlijks worden er zo’n 140 voorstellingen in het Agora Theater geprogrammeerd, dat komt neer op ongeveer 4 per week. Er komen vele genres aan bod. Ontroerende kindervoorstellingen, uitdagend toneel, swingende musicals, er is echt voor ieder een ruime keuze. Er is ruime aandacht voor opkomend talent maar er staan natuurlijk ook genoeg bekende namen hier op het podium in Lelystad.

Naast een theater vindt u in hetzelfde gebouw een bioscoop en een congrescentrum. Bij Agora Theater in Lelystad kunt u terecht voor een perfecte avond uit!
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN FLEVOLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=1002"></script>

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.