Theater Pepijn Den Haag

Nieuwe Schoolstraat 21 – 23, 2514 HT Den Haag | 070 361 0540 | Google maps

Theater Pepijn Den Haag

Theater Pepijn is het theatertje met een rijke historie. Een vertrouwde try-out plek voor grote cabaretiers en een inspirerend podium voor aanstormende talenten. Met z’n retro uitstraling, cabaretbibliotheekje, platenspeler en uitgebreide vinylcollectie is het een bijzondere ontmoetingsplek, niet meer weg te denken uit de Nederlandse Cabaretwereld.

“Theater PePijn, waar klein groots wordt”

De allereerste leesvoorstellingen van de bekendste cabaretnamen zijn er drukbezocht en om podium-meters te kunnen maken is het bij uitstek de kweekvijver voor de coryfeeën van de toekomst. Het heeft een klein podium, een nog kleinere kleedkamer, maar is groots in beleving. Publiek en artiest, zelden voelen ze zich dichter bij elkaar dan hier.

Geschiedenis

Het oude pakhuis van verkoopkantoor AL-VEKA stond nog maar korte tijd leeg toen Cabaretgroep PePijn (Paul van Vliet, Ferd Hugas, Liselore Gerritsen, Judith Bosch en Rob van Kreeveld) van de eigenaar Bram van Pijpen, de kans kregen om er een theatertje van te maken. Dat was voor hen een fantastische beloning na een maandenlange zoektocht in –door de firma Pelger- gesponsorde kostuums. Op 18 december 1964 werd er de eerste voorstelling gegeven. Sindsdien is Theater PePijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse cabaretwereld.

Lees ook: Diligentia, het Cabaretpodium van Den Haag

Agenda Theater Pepijn

Theater Pepijn biedt jaarlijks een gevarieerde agenda met voorstellingen van topartiesten.

Contactgegevens Theater Pepijn

Nieuwe Schoolstraat 21 – 23
2514 HT Den Haag
Telefoon: 070 – 410 41 04
E-mail: algemeen@theater-diligentia.nl

Website

 

Leuk om te lezen