Waar kijkt de redactie van Theaters in Nederland naar uit in theaterseizoen 18-19?

Waar kijkt de redactie van Theaters in Nederland naar uit in theaterseizoen 18-19?

Het nieuwe theaterseizoen 18-19 staat weer voor de deur en we hebben er al weer veel zin in! Uiteraard zijn wij zelf ook grote theaterliefhebbers, wij zullen dan ongetwijfeld ook weer vaak in het theater te vinden zijn. Gelukkig moet dat geen probleem zijn in theaterseizoen 18-19 omdat er weer van alles moois op stapel staat in de Nederlandse theaters! Hieronder een aantal voorstellingen uitgelicht waar wij ons op verheugen! Zet ze in de agenda en koop alvast kaarten!

Musicals in theaterseizoen 18-19

Natúúrlijk, musicals! De echte musicalliefhebber kan zijn of haar hart weer ophalen het komende theaterseizoen. Wat bijvoorbeeld te denken van The Addams Family? Deze muzikale komedie is gebaseerd op de personages van Charles Addams. Niet de minste namen zijn voor deze musical gestrikt, onder andere Pia Douwes, Marjolein Teepen, Tony Neef en Johnny Kraaijkamp zijn in deze voorstelling te bewonderen. Wij verheugen ons vooral op de rol van Tony Neef!

Ook Soof de musical staat op ons lijstje. Deze overheerlijk theaterversie van de succesvolle film Soof is vanaf november 2018 in de theaters te bekijken. Verwacht een unieke en nieuwe ervaring, maar dan wél met dezelfde herkenbare ingrediënten als de film! Vier samen met Soof de herkenbare onvolmaaktheid mee van het leven met humor, muziek en natuurlijk liefde. Terwijl het publiek geniet van de chaos in het leven van Soof, krijgt het direct uit haar keuken op het podium wat lekkers voorgeschoteld. Soof kookt namelijk voor het hele theater, wij kunnen niet wachten!

En natuurlijk zijn wij ook zéér benieuwd naar de Londonse West End show CATS van Andrew Lloyd Webber, die voor het eerst te zien is in Nederland. Deze Engelstalige show komt voor slechts vijf weken naar ons land en is te zien in het Rotterdamse Luxor Theater en het Amsterdamse RAI Theater.

Shows voor kinderen in theaterseizoen 18-19

Ook voor de kids worden er weer talloze leuke voorstellingen geproduceerd. Theater Terra komt weer met een nieuwe voorstelling over Kikker: Kikker en de Vallende Ster. In deze vrolijke familiemusical voor kinderen vanaf vier jaar zitten Kikker en zijn vriendjes naar de sterrenhemel te kijken. Wanneer ze een vallende ster zien doen ze allemaal een wens. Maar deze wensen zijn na een tijdje nog steeds niet uitgekomen. Ze hopen dat iedereen in het theater komt helpen om ze in vervulling te laten gaan!

Ook Woezel & Pip hebben weer een nieuwe voorstelling in petto: Woezel & Pip en de Tijdmachine. Het wordt weer een fantastisch theateravontuur voor de jongste bezoekertjes vanaf twee jaar. Uiteraard weer met leuke nieuwe liedjes en dit keer met een verhaal dat nog niet eerder in boekvorm verscheen. Wij zijn erg benieuwd!

Andere voorstellingen in theaterseizoen 18-19

Er zijn nog veel meer voorstellingen waar wij naar uitkijken. Wat bijvoorbeeld te denken van de theatervoorstelling van Arjen Lubach? Tegenwoordig kent iedereen hem natuurlijk van Zondag met Lubach maar hij is zeker geen vreemde in het theater. Eerder stond hij onder andere met Sterk Water in de theaters. We zijn erg benieuwd naar zijn nieuwe solo-comedyshow!

Afgelopen theaterseizoen was Vele Hemels Boven De Zevende te zien in de theaters, nu is het de beurt aan Kom Hier Dat Ik U Kus, naar de bestseller van Griet op De Beeck. Kom Hier Dat Ik U Kus vertelt het confronterende verhaal over Mona en haar familie, als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Een toneelvoorstelling vol met ontroering, scherpte maar natuurlijk ook humor. Wij kunnen niet wachten!

Neem ook eens een kijkje bij de rest van de theatervoorstellingen!

Leuk om te lezen