Wereldster Tina Turner komt naar Nederland

Vandaag, op dinsdag 10 december 2019, zijn de repetities gestart voor TINA – De Tina Turner Musical. Dit was voor de enige echte Tina Turner de reden om een special videoboodschap op te nemen om aan de cast bekend te maken dat zij hoogstpersoonlijk naar Nederland komt om de musical in het Beatrix Theater in Utrecht te bezoeken.

Voor iemand van 80 jaar is dat geen vanzelfsprekendheid, zeker omdat zo’n bezoek een behoorlijke onderneming is” vertelt Algemeen Directeur en Producent van Stage Entertainment Nederland Albert Verlinde, “tegelijkertijd vind ik het ook enorm spannend en hoop ik dat we met deze musical haar leven en prachtige carrière kunnen eren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met Nyassa Alberta in de hoofdrol en de getalenteerde cast en creatives kunnen waarmaken!”

TINA – De Tina Turner Musical is de opvolger van MAMMA MIA! en vanaf 1 februari 2020 te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. De rol van Tina wordt gespeeld door Nyassa Alberta. Naast haar zijn ook Juneoer Mers, Gaia Aikman, Marianne Kloeze, Terence van der Loo, Aisa de Winter en Jeannine la Rose te zien. De voorstelling wordt op 1 februari 2020 voor het eerst getoond aan het publiek. Op 9 februari gaat de voorstelling in première.

Stage Entertainment

De oorspronkelijk geproduceerde voorstelling van Stage Entertainment in nauwe samenwerking met wereldster Tina Turner TINA – De Tina Turner Musical is door Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven. De voorstelling beleefde zijn wereldpremière in april 2018 in het Aldwych Theatre in Londen. De show brak meteen alle box office records van het Aldwych Theatre en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen op het West End. De musical is daarnaast ook te zien in Hamburg en ging afgelopen november in première op Broadway in New York.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link