Aïcha Gill

Aïcha Gill is geboren op 19 september 1991 en is en Nederlandse zangeres en musicalactrice.

Opleiding

Aïcha Gill is in 2012 afgestudeerd aan de musicalopleiding Dutch Academy of Performing Arts. Ze speelde in verschillende eindprojecten zoals Het huis van Barnarda Alba en Taboo, dat is gebaseerd op het leven van Boy George.

Carriereverloop

Aïcha Gill zingt in meidengroep Sway. Aïcha deed met Sway, tezamen met Saja Katte en Janice Blok, mee aan de TV-talentenjacht X-factor in 2011. Ze haalden het tot de zesde liveshow. Vervolgens bracht de groep twee singles en videoclips uit, te weten Stop and Stare en Back Pocket Girl. Sway zingt popliedjes met Motown-invloeden. In 2012 ging Sway met Angela Groothuizen mee op tournee langs de Nederlandse schouwburgen en concertzalen en maakte deel uit van de theatershow Angela en de Optigan. In diverse radio-en TV-programma’s was Aïcha te gast, bijvoorbeeld in ZappLive en MaDiWoDoVrijdagShow.

Dreamgirls

In Dreamgirsl speelt Aïcha de rol van Lorrell in Dreamgirls naast de andere hoofdrolspeelsters Berget Lewis en Pearl Josefzoon die de rollen van Effie en Deena vertolken. Dreamgirls is de allereerste musicalproductie van deze veelbelovende artieste.

Leuk om te lezen