Berget Lewis

Berget Lewis is geboren op 24 oktober 1971 en is een Nederlandse zangeres, songschrijfster en componiste van Surinaamse komaf.

Carrièreverloop

Berget Lewis zong al jong in een gospelkoor en toen ze 15 was ging ze daarmee op toernee door de Verenigde Staten. Eind jaren negentig richtte ze de Berget Lewis Gospel Train op. Daarna stapte ze in Total Touch, de band waar ook Trijntje Oosterhuis bij zong. In 2004 trad ze op in de theatershow van Angela Groothuizen en Julya Lo’ko. Met Edwin Evers won ze in 2007 het TV-programma Just The Two of Us. In datzelfde jaar bracht ze ook haar eerste solo album uit met de naam Finally, gevolgd door een tweede solo album getiteld Berget Lewis in 2013. Hiervoor schreef ze zelf alle stukken. In 2010 deed ze een theatertour “Zoals ik Ben” en in 2013 stond ze opnieuw in de theaters met “Booming”. In 2012 vertolkte ze de rol van Maria in de TV-productie The Passion. In datzelfde jaar won ze ook de TV-show De Beste Zangers van Nederland. Berget Lewis formeert tot op heden samen met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer de succesvolle formatie The Ladies of Soul.

Dreamgirls

In de musical Dreamgirls is ze het personage Effie en ze maakt daarmee haar acteerdebuut. Ze speelt de hoofdrol in de musical samen met Pearl Josefzoon en Aïcha Gill, die respectievelijk Deena en Lorrell spelen.

Discografie

  • Jij was daar (duet met Gordon) 1998
  • I’d like to teach the world to sing (duet met Leona) 
  • Finally (solo-album)
  • Deeper Love (duet met Eddie Thoneick) 
  • Zwart wit (solosingle) 
  • Aviator (solosingle)
  • I’ll carry You (solosingle) 
  • Berget Lewis (solo-album) 
  • Live at the Ziggo Dome  (Ladies of Soul) 
  • DVD Live at the Ziggo Dome  (Ladies of Soul)

Theatertour Discover

Bergit is theaterseizoen 2016-2017 te zien in veel theaters in Nederland met haar theatertour Discover. Discover geeft een uniek kijkje in het leven op en naast het podium en is tegelijkertijd een heerlijk concert. Lees hier meer over de theatertour Discover

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.