Jochem Myjer

Jochem Myjer is geboren in de provincie Zuid- Holland in de plaats Leiden op 22 april. Jochem Myjer groeit deels op in de provincie Gelderland in Zutphen. Jochem Myjer is cabaretier,musicus, presentator, imitator en acteur.

Opleiding

Jochem wilde als Kind al cabaretier worden, toch kiest Jochem er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren. In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is twintig jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de Eerste Prijs. Jochem zag reden genoeg om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten.

Eerste show Jochem Myjer

In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show ‘Gegabber’ in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land langs diverse theaters. Kleine zalen zijn overvol en snel uitverkocht. al snel word Jochem ook geboekt in de grotere zalen. Zijn volgende shows ‘Adéhadé’, ‘Yeee-Haa!’ en ‘De Rust Zelve’ word Jochem steeds bekender. Zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen zogen voor lachsalvo’s gedurende de hele show.

Ziek

Halverwege de try-outs van zijn show ‘Even Geduld Aub!’ (2011), wordt er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat Jochem gelukkig weer gezond op het podium. Niet lang daarna gaat Even Geduld Aub! alsnog in première en wordt de voorstelling overladen met lovende recensies.

Naast zijn werk in het theater, presenteerde Jochem in het verleden verschillende radioprogramma’s. Sinds 2009 behoort hij tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal. Jochem is zeer actief op het Social-Media en zijn fans volgen zijn dagelijkse gang van zaken maar al te graag. In november 2014 wint Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een twee jaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin:

“Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier. “Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega” aldus André van Duin.

Voorstellingen van Jochem Myjer

Hekwerk

In 2013 voegt Jochem Myjer zich bij Hekwerk. Hekwerk is opgericht door Youp van ’t Hek voor het begeleiden van aankomend talent in de kleinkunst. Naast Youp van ’t Hek en Jochem zijn daar onder andere ook Pieter Derks, Ronald Goedemondt ,Vrijdag & Sandifort, Henry van Loon, Kasper van Kooten, Debby Petter, Kommil Foo, Casper Faassen en Klaas van der Eerden bij aangesloten. Af en toe is Jochem Myjer ook te zien in andere shows. Zo is hij een aantal avonden te zien in de Cabaretestafette 2016/2017.

cabaretestafetteCabaretestafette 2016/2017

Een avondje Cabarestafette geeft je een voorproefje van een veelbelovende toekomst! Met drie uiteenlopende acts, virtuoze presentatie en muziek van Pica DJ, die de zaal voorafgaand opwarmt, is een prikkelende avond gegarandeerd. Bron: Jochem Myjer 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.