Jochem Myjer

Jochem Myjer

Jochem Myjer
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Jochem Myjer is geboren in de provincie Zuid- Holland in de plaats Leiden op 22 april. Jochem Myjer groeit deels op in de provincie Gelderland in Zutphen. Jochem Myjer is cabaretier,musicus, presentator, imitator en acteur.

Opleiding

Jochem wilde als Kind al cabaretier worden, toch kiest Jochem er na zijn eindexamen voor om in Groningen Biologie te studeren. In 1997 doet hij mee met het Groninger Studenten Cabaret Festival. Hij is twintig jaar en wint er met zijn korte cabaretvoorstelling Geen Gemyjer de Eerste Prijs. Jochem zag reden genoeg om zijn studie op te geven en zich volledig op cabaret te richten.

Eerste show Jochem Myjer

In 1998 staat hij met zijn eerste avondvullende show ‘Gegabber’ in het theater en gaat hier twee jaar lang mee door het land langs diverse theaters. Kleine zalen zijn overvol en snel uitverkocht. al snel word Jochem ook geboekt in de grotere zalen. Zijn volgende shows ‘Adéhadé’, ‘Yeee-Haa!’ en ‘De Rust Zelve’ word Jochem steeds bekender. Zijn snelle tempo, muzikaliteit en feilloze imitaties van bekende personen zogen voor lachsalvo’s gedurende de hele show.

Ziek

Halverwege de try-outs van zijn show ‘Even Geduld Aub!’ (2011), wordt er bij Jochem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Na een zware operatie revalideert hij een jaar lang. In september 2012 staat Jochem gelukkig weer gezond op het podium. Niet lang daarna gaat Even Geduld Aub! alsnog in première en wordt de voorstelling overladen met lovende recensies.

Naast zijn werk in het theater, presenteerde Jochem in het verleden verschillende radioprogramma’s. Sinds 2009 behoort hij tot de vaste crew van het Sinterklaasjournaal. Jochem is zeer actief op het Social-Media en zijn fans volgen zijn dagelijkse gang van zaken maar al te graag. In november 2014 wint Jochem de allereerste André van Duin Comedy Award, een twee jaarlijkse prijs voor een talent voor het comedytheater, uitgereikt door zijn grote voorbeeld André van Duin: “Jochem krijgt de prijs van mij voor zijn veelzijdigheid als cabaretier.

“Zijn humor spreekt jong en oud aan, zijn imitaties zijn briljant en zijn absurde humor is buitengewoon origineel. Ik volg hem al jaren en iedere keer weet hij mij weer te verrassen met zijn theateroptredens. Daarnaast en misschien nog belangrijker, hij is ook nog een bijzonder aardig mens en een lieve collega” aldus André van Duin.

Wegens groot succes van de voorstelling Even Geduld Aub!, staat Jochem Myjer hier nog tot in 2015 mee in de theaters.

Programma’s Jochem Myjer

 • Geen Gemyjer
  In 1997 op het Studenten Cabaret Festival
 • Gegabber
  Myjer vertelt dat hij van nature een gabber is. Hij wordt steeds kaler en eindigt als de ultieme gabber. Onder gegabber verstaat hij snelheid, brutaliteit, vrijheid, absurditeit, hilariteit en heel veel feesten.
 • Adéhadé
  Myjer vertelt dat hij ADHD heeft en beschrijft hoe het voor hém is om daarmee te leven: als kleuter de blokkentorens van anderen omver schoppen; zijn moeder op moederdag wekken met een ‘lief’ wakker-worden-liedje; zijn aversie tegen bejaarden, vooral in de sauna; en zelfs de pauze van zijn voorstelling vindt hij al te lang duren.
 • Yeee-haa!
  Een voorstelling die 34 maal gespeeld, waarvan tweemaal in Carré in Amsterdam. Het decor bestaat uit Triviantpartjes en bij elk partje hoort een droom. Hij vertelt over zijn schoolreisje, zijn vriendinnetjes en gezinsleden, die hij elk een absurde eigenschap meegeeft. Een lijn die door zijn hele verhaal heenloopt, is zijn vrolijkheid en positivisme. Hij noemt dit zelf het yeee-haa-gevoel.
 • De Rust Zelve
  De show gaat vooral over zijn verschillende vrienden in Leiden en mensen die deze stad met hem delen. Hij vertelt over zijn buurkinderen Halfzeven, Halfacht en Halfnegen, jumpt op walsmuziek, doet imitaties van BN’ers terwijl hij op de trilband staat en krijgt links en rechts van hem hologrammen van zichzelf die met hem meedansen.
 • Even Geduld Aub!
  De show loopt door tot in juni 2015.
 • Adem in, adem uit
  Vanaf theaterseizoen 2016-2017 speelt Jochem in veel theaters zijn nieuwe schow

Hekwerk

In 2013 voegt Jochem Myjer zich bij Hekwerk. Hekwerk is opgericht door Youp van ‘t Hek voor het begeleiden van aankomend talent in de kleinkunst. Naast Youp van ‘t Hek en Jochem zijn daar onder andere ook Pieter Derks, Ronald Goedemondt ,Vrijdag & Sandifort, Henry van Loon, Kasper van Kooten, Debby Petter, Kommil Foo, Casper Faassen en Klaas van der Eerden bij aangesloten.

Af en toe is Jochem Myjer ook te zien in andere shows. Zo is hij een aantal avonden te zien in de Cabaretestafette 2016/2017.

cabaretestafetteCabaretestafette 2016/2017

Een avondje Cabarestafette geeft je een voorproefje van een veelbelovende toekomst! Met drie uiteenlopende acts, virtuoze presentatie en muziek van Pica DJ, die de zaal voorafgaand opwarmt, is een prikkelende avond gegarandeerd.

Bron: Jochem Myjer
Foto: Jochem Myjer

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Jochem Myjer
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze artiest?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze artiest?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link