Ronald Goedemondt

Ronald Goedemondt is geboren in de provincie Limburg in de stadsdeel van Venlo in Tegelen in 1975. Ronald is een Nederlands cabaretier en acteur. Ronald Goedemondt verhuisde toen hij vier jaar was richting Eindhoven. Vanaf een klein jongetje stond Ronald op het podium staan. Zijn studie HEAO heeft Ronald met succes af gerond.

Voorstellingen

Al snel begon Ronald met stand-upcomedy in 1990 maakte hij deel uit van Comedytrain. In 2003 won Ronald de jury- als publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. In 2004 volgde zijn eerste avondvullende programma ”Spek”. In 2007/2008 ging hij het land door met zijn tweede voorstelling ”Ze Bestaan Echt”.Ook voor dit theaterprogramma werd Ronald genomineerd de Neerlands Hoop 2007, Neerlands Hoop is een cabaretprijs voor talentvolle theatermakers. De derde voorstelling van Goedemondt heette ”Dedication”. Ook hiermee kreeg hij de felbegeerde nominatie en deze won hij! Dit leverde hem goede recensies op. Daarna volgde de voorstelling ”Binnen de Lijntjes” en in 2013-2014 kreeg Ronald ook volle theaterzalen en lovende recensies met 5 sterren over zijn voorstelling ”de R van Ronald”.

Over zijn laatste voorstelling

Goedemondt snapt inmiddels dat vrijheid en veiligheid elkaars tegenpolen zijn. Waar hij zich nu mee bezig houdt is: Waar zit ik op de schaal tussen die twee begrippen? Wat gebeurt er als je je meer richt op loslaten? Weg met controle en zelfbevestiging. Dat doet toch iets met een mens? Nou, met Ronald in ieder geval wel. Hij zal u op de voor hem zo karakteristieke manier vertellen wat er is gebeurd. Waarschijnlijk met een hoog gehalte aan hak op de tak en chaos. Joeh! (Pfff, loslaten. Idioterie. Je moet toch iets hebben om je aan vast te houden? Al is het maar één letter.) Ronald Goedemondt schuift ook regelmatig aan bij de Wereld draait door.

Theatervoorstellingen

  • Spek
  • Ze bestaan echt
  • Dedication
  • Binnen de lijntjes
  • R van Ronald

 

Leuk om te lezen