Jörgen Raymann

Jörgen Henri Raymann is geboren in Amsterdam op 13 augustus 1966 Jörgen is een Nederlands-Surinaams cabaretier, stand-upcomedian en Jörgen is motivational speaker, presentator en acteur.

Opleiding

Jörgen Raymann werd geboren in Nederland maar hij groeide op in Suriname. In Nederland studeerde Raymann economie aan de Erasmus Universiteit in de provincie Zuid-Holland. Toen was Jörgen al lid van de interfacultaire cabaretgroep in Rotterdam. Na zijn studie ging Jörgen terug naar Suriname waar zijn eigen restaurant runde waar diverse cabaretiers graag kwamen. Sinds 1999 is Raymann actief op de Nederlandse televisie. Hij presenteert het televisieprogramma Zo Raymann en voorheen de Comedy Factory op NPO3.

Jörgen Raymann in het Theater

Jörgen brengt als cabaretier zijn voorstellingen altijd met veel humor en met de benodigde scherpte een verhaal of boodschap op het toneel, zijn toedracht staat als een huis. Met zijn theatershow Mi Kondre tru dat ging over Suriname en Surinamers kwam Jörgen in 1998 naar Nederland. Het was een groot succes, de zalen waren altijd uitverkocht. Hij kwam in hetzelfde jaar terug voor een reprisetournee. Vanaf dat moment heeft Jörgen ieder jaar een nieuwe voorstelling. In 2000 komt Jörgen met Even Slikken. De voorstelling liet de thema’s zien van het leven in Suriname, de komst naar Nederland en de terugkeer naar Suriname. Een schrijnend verhaal waarin op hilarische wijze een kijkje wordt gegeven in de ziel van iemand met twee liefdes, Suriname en Nederland, met hoop, verwachting, illusie en desillusie. Ook deze voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen. Het was een theatershow waarmee Jörgen door heel Nederland toerde.

Hierna volgden er vele voorstellingen waaronder:

 • In Holland Staat Mijn Huis
 • Slaaf of niet Verslaafd
 • Familyman

Frede is de laatste voorstelling van Jörgen. deze voorstelling tourt 2 seizoenen door Nederland. De voorstelling gaat over Jörgen zelf. Als kind werd Jörgen Fredeman (bangerik) genoemd omdat hij bang was voor het donker, spoken, honden. Later werd hij bang om de verkeerde studie te kiezen, voor het examen, faalangst was hem niet vreemd. Als Frede neemt hij samen met zijn favoriete alter ego’s plaats op de bank en het publiek is zijn psychiater. Aan het einde van de avond is hij hopelijk over zijn angsten en podiumvrees heen.

Alle voorstellingen op een rij.

Jörgen verstaat het cabaret vak als geen ander. de vele succesvolle theatervoorstellingen zorgen altijd voor uitverkochte zalen. Alle voorstellingen van Jörgen;

 • Tek mi fa mi de
 • Na so mi de
 • 2 op 5400 (samen met Norman Van Geerke)
 • Kotabra (de oversteek)
 • Mi Kondre Tru
 • Ay Man, ’t is Jörgen Raymann
 • Even Slikken
 • Slaaf of niet verslaafd
 • In Holland staat mijn Huis
 • Nummer 13866
 • Familyman 
 • Frede 
 • Zo Kan Het Ook

Zo Kan Het Ook Na 3 jaar is Jörgen weer terug in de Nederlandse theaters! Raymann: “Het leven lacht je toe als je keihard terug durft te lachen!” Zo kan het ook! Lees meer over de voorstelling: Zo Kan Het Ook

Motivational Speaker

Als motivational speaker presenteert hij bij optredens in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties hoe je succesvol doelen kunt bereiken. Passie, focus, overzicht, betrouwbaarheid en kennis zijn zijn keywords. Sinds 2005 is Jörgen ambassadeur van Unicef, evenals Trijntje Oosterhuis, Edwin Evers, Sipke Jan Bousema, Monique van de Ven en Paul van Vliet. 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.