Junushoff Wageningen

Plantsoen 3, 6701 Wageningen | 0317 417 622 | Google maps

Junushoff Wageningen

Het oude theater Junushoff werd in 1880 gebouwd in het plantsoen van Johan Junius. Indertijd bestond het theater uit een concertzaal, een kleine zaal en een koffie- en biljartkamer.

In het theater

In 1948 brandde het theater af. In 1951 werd er weer een nieuw Theater Junushoff gebouwd, ontworpen door architecten Wiedijk en Klarebeek.

In 1998 werd de omgeving van het theater uitgebreid met winkels, kantoren en een café-restaurant. Vandaag de dag vinden er in theater Junushoff jaarlijks zo’n 100 theatervoorstellingen plaats. Vele bekende namen doen dit theater in Gelderland aan, wat dacht u bijvoorbeeld van Het Nationale Toneel, Dolf Jansen, Rowwen Hèze en Theo Maassen.

Theatercafé

Wanneer er voorstellingen zijn dan is het Theatercafé geopend vanaf 19.00 uur. Na het einde van de voorstellingen is er nog de gelegendheid om samen een drankje te doen. Meestal komen de artiesten dan ook nog in het café zodat u ze kunt ontmoeten. Bij voorstellingen in de ochtend of middag dan is het café een uur voor het begin van de voorstelling geopend.

Uw voorstelling in het Theater Junushoff?

Wilt u graag uw voorstelling op het podium bij Theater Junushoff? Die mogelijkheid is er. Stichtingen, sociaal culture verenigingen en amateurtheatermakers kunnen bij het Junushoff terecht tegen aantrekkelijke huurtarieven. De verschillende ruimtes kunnen tevens gehuurd worden door bedrijven en particulieren.

De medewerkers helpen u graag bij het samenstellen van uw wensen zoals bijvoorbeeld licht en geluid of met een hapje of drankje.

Agenda Theater Junushoff

Nieuwsgierig welke voorstellingen Theater Junushoff allemaal geprogrammeerd heeft staan? Er is echt voor ieder wat wils, van toneel tot cabaret tot dans.

Contactgegevens Junushoff Wageningen

Plantsoen 3 6701 AS Wageningen
Telefoon: 0317 – 417 622

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.