Maarten Heijmans brengt opnieuw een ode aan Ramses Shaffy

Tien jaar na het overlijden van Ramses Shaffy brengt Maarten Heijmans & band in 2020 opnieuw een ode aan de zanger met een clubtour langs geselecteerde theaters in Nederland. 

Albumpresentatie RAMSES

Nederlandse acteur en zanger Maarten Heijmans was te zien in veel bekende TV programma’s gespeeld zoals Spangas, De TV Kantine en Ramses, waarvoor hij een Gouden Kalf en een Emmy Award ontving voor de vertolking van de titelrol. Maarten bleek na de opnames het Shaffy repertoire moeilijk los te kunnen laten. Hierdoor kwam de show ‘Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy’ tot stand. Op 1 december, exact 10 jaar na het overlijden van Ramses, presenteert hij zijn album RAMSES.

“Toen ik begin 2019 besefte dat het 1 december Ramses’ tienjarige sterfdag zou zijn wist ik: dán wil ik de nummers op een album uitbrengen. En dan is het klaar. Ik ben al zo lang met Ramses bezig. Dit nieuwe album voelt als de strik waarmee ik alles wat ik met Shaffy heb gedaan bij elkaar bind.” – Maarten Heijmans

Ramses Shaffy was een Nederlandse zanger, muzikant en acteur. Hij was bekend voor zijn liedjes als ‘Sammy’, ‘We zullen doorgaan’, ‘Pastorale’, ‘Laat me’, ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ en ‘Shaffy cantate’. Hij overleed op 76-jarige leeftijd.

De albumpresentatie op 1 december in de Stadsschouwburg Amsterdam is uitverkocht, maar vanaf het voorjaar 2020 is Maarten Heijmans & band – RAMSES te zien in geselecteerde theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link