Marlijn Weerdenburg

Marlijn Weerdenburg geboren in Zuid Holland in de plaats Schiedam op 1 april 1983. Marlijn is een Nederlands actrice en zangeres.

Opleiding

Marlijn Weerdenburg studeerde muziektheater aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en ging daarna naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Marlijn behaalde haar diploma’s in 2008.

Carrière

Terwijl Marlijn nog met haar studie bezig was krijgt ze een rol in de kindervoorstelling “Verboden te lachen” van Herman van Veen en treedt op in Nederland, België en Duitsland. In 2008 speelt ze mee in de kindervoorstelling “Vuil Kind” van Stella Den Haag. Marlijn vormt haar eigen band en doet optredens op verschillende theaterfestivals, waaronder Theaterfestival Boulevard. In 2010 heeft ze succes met een kerstsingle die ze opneemt met de band Storybox.

Miss Molly & Me

Met Helge Slikker vormt ze het duo Miss Molly & Me. Miss Molly & Me staat voor verassende folky en soulvolle muziek aangevuld met harmonieuze zang en een vleug humor. Waar Helge de ingetogen muzikant lijkt, blijkt Marlijn de femme vocale die haar publiek zonder aarzelen het universum van Miss Molly & Me insleept. Samen treden ze op tijdens de Uitmarkt, Theaterfestival Boulevard, het Fringe Festival, Eurosonic Groningen. In 2011 verscheen hun debuutalbum ‘Rewind and Say Hello’. In 2011 vulde Marlijn in de musical Soldaat van Oranje de rol van Charlotte. In 2012 doen Miss Molly & Me de “Rewind and Say Hello Theatertour”. Wegens succes volgt het theaterseizoen 2013/2014 een tweede theatertournee. Deze is gekoppeld aan het nieuwe album TRAVELERS.

TV

Vanaf 2013 speelt Weerdenburg de hoofdrol in de televisieserie Danni Lowinski. Ook doet Marlijn mee aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. Bron: Marlijn Weerdenburg

Leuk om te lezen