Murth Mossel

Murth Mossel is geboren op 6 februari 1970 in de hoofdstad van Nederland in Amsterdam.

Carrière

Murth begon als VJ bij TMF maar zijn erkenning kwam bij het programma ‘Paradisolife‘ waarvan Murth de presentator was. Paradisolife kreeg de Dutch Academy Award voor “Beste muziekprogramma van 2001”. Als een van de beste Nederlandse rapper stat Murth bekent als ‘Murth the Man-o-Script’ Murth maakt deel uit van de rapgroep Flinke Namen. Deze scoorden een hit met de track “Niet om arrogant te doen” en namen deel aan de Grolsch Grote Prijs van Nederland in 2005. In juli 2009 hebben zij een nieuw album uitgebracht genaamd: Superstuntwerk. Met de hit ‘Als Zij Langsloopt’. Murth is bekend geworden in theaterland door zijn optredens met de FreshWagon en Comedytrain. Momenteel speelt hij nog geregeld in het bekendste stand-up comedycafé van Nederland, Toomler te Amsterdam.

Stand-Up Commedian

Om zijn veelzijdigheid kenbaar te maken, is Murth het theater ingegaan. In september 2005 was hij samen met Roué Verveer aan theateroptredens begonnen (‘Niet Vanzelfsprekend’). Aan het begin van het seizoen 2008-2009 was Murth nogmaals met Roué te zien in een dubbelprogramma. Ieder gaven zij 45 minuten van hun eigen show, Murth met ‘Status Aparte’ en Roué met ‘Voorwaardelijk Vrij’. De rest van het seizoen toerde Murth solo langs de Nederlandse theaters met de avondvullende versie van ‘Status Aparte’. Daarna stond Murth twee seizoenen Murth in het theater met zijn tweede avondvullende voorstelling ‘1e pers. enkelvoud.’. Gedurende het seizoen 2011-2013 was Murth met zijn voorstelling ‘Gunstige Ligging Ten Opzichte Van De Wereld’ in de Nederlandse theaters te zien.

Caribbean Combo

Murth is oprichter van het gezelschap ‘Caribbean Combo’. Deze groep, bestaande uit Murth Mossel, Jandino Asporaat, Howard Komproe en Roué Verveer reisden in de koude wintermaanden samen door Nederland met een voorstelling om wat extra warmte te brengen in de vorm van comedy, muziek en sketches. Deze tour werd afgesloten in Suriname en Curaçao. Deze tour was een groot succes met overal uitverkochte zalen! in 2011 hebben ze deze tour nogmaals samen gespeeld door middel van een kerstspecial . Met deze voorstelling hebben ze in theater CARRE in Amsterdam gestaan. Naast een theatertour heeft Caribbean Combo voor de TV Lab week ook een TV pilot gemaakt genaamd: ‘Tijd voor Caribbean Combo’. Caribbean Combo was hiermee gelijk het best gewaardeerde programma. Eind 2012 ging Caribbean Combo weer de theaters in met de voorstelling ‘Ze ZIJN er weer!’. Naast zijn cabaretvoorstellingen heeft Murth ook zijn eigen jongeren comedy show genaamd ‘Mondeling’, speciaal voor jongeren in de leeftijd 15-25 jaar. In deze show brengt hij in samenwerking met DJ Switch alle uiteenlopende onderwerpen in kaart waarmee jongeren tijdens hun studie te maken krijgen. Hierbij weet Murth zijn jonge publiek op interactieve wijze bij zijn show te betrekken, waardoor zich een verrassende voorstelling ontplooit.

Louter Liefde

Momenteel is Murth weer in de Nederlandse theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling ‘Louter Liefde’ en tourt hij met deze voorstelling door heel Nederland. Zo is Murth te zien in Overijssel en Limburg maar tijden Valentijnsdag is Murth te zien in Friesland bij de Harmonie in Leeuwarden. Bekijk hier meer informatie over de voorstelling en de speellijst.

Theatervoorstellingen

  • Niet vanzelfsprekend
  • Status Aparte
  • 1e pers. enkelv.
  • Caribbean Combo
  • Caribbean Combo, de kerstspecial
  • Caribbean Combo, Ze ZIJN er weer!
  • Gunstige Ligging Ten Opzichte Van De Wereld
  • Louter Liefde
  • Caribbean Combo
  • Judeska in de TBS kliniek

Bron: Murth Mossel

Leuk om te lezen