Jandino Asporaat

Jandino Asporaat is geboren in Willemstad. in de jaren negentig vestigde familie Asporaat zich in de provincie Zuid-Holland in Rotterdam.

Opleiding

Na zijn opleiding werkte Asporaat als schilder, maar ging al snel zijn carrière omgooien om zich op Stand-Up comedy te richten.

Carrière

Jandino zocht de spotlights op en begon zijn carrière in 2002 bij de Rotterdamse jongerentheatergroep ‘Young Stage’ waar hij gedurende zijn furore maakte. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en hij heeft vervolgens in voorstellingen van diverse Nederlandse theatergroepen gespeeld (Ro-theater, Waterhuis, Rotjong). Daarnaast trok de televisie ook onder andere in The Comedy Factory, en vertolkte hij diverse rolletjes in films en tv-commercials.

Prijzen

Jandino toonde daarnaast de afgelopen jaren ook nog vele andere interesses waaronder schrijven (o.a. voor ‘Raymann is Laat’), regisseren, componeren en presenteren. Het talent van Jandino Asporaat kent geen grenzen.?Het eerste echte hoogtepunt in zijn bliksemcarrière was de finaleplaats van het ‘Cameretten Festival 2005’. Voor zijn bruisende performance van het autobiografische stuk ‘Antilliaanse Pot’ ontving hij de persoonlijkheidsprijs. Voor zijn voorstelling Buena Vista ontving Jandino de Podium Publieksprijs

Theater

Jandino zijn eerste avondvullende theatervoorstelling ‘Antilliaanse Pot’ over ‘familie’ ging in het theaterseizoen van 2006-2007 in première. ‘Buena Vista’ was de opvolger van zijn eerste theaterprogramma. In ‘Buena Vista’ keerde Jandino terug naar het begin van alles, met een messcherpe kijk op zijn bruine roots en op de melkwitte wortels van deze samenleving. theaterseizoen 2011-2012 stond Jandino in het theater met zijn derde avondvullende voorstelling ‘Laat ze maar komen’. In 2014 eindigt zijn volgende theatershow ‘de Revue’ als zeer succesvol er waren van deze tour meer dan 100.000 kaarten verkocht. Deze Theatertour sloot Jandino af met een uitverkocht Ahoy. Jandino gaat verder! De tournee van een uniek samenwerkingsverband tussen Jandino Asporaat, Roue Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe, ook wel ‘Carribean Combo‘ genoemd,is begonnen. De mannen reisden al eerder tijdens de koude wintermaanden in 2010 en 2011 samen door Nederland, Suriname en Curaçao om wat extra warmte te brengen in de vorm van comedy, muziek en sketches. Eind 2012 waren zij weer in de theaters te zien met het programma “Ze ZIJN er weer”.

Jandino Show

In de Jandino show op TV laat Jandino wekelijks zien wat commedy is en laat de energieke, eigenzinnige brutale Jandino verrassende gasten en spraakmakende sketches zien. Typetjes als Onji, Judeska , Churandy Martina en de sketch ‘Meisje, ik ben boooos’ zijn in korte tijd erg geliefd geraakt bij de kijkers. Niet alleen met de Dinoshow is Jandino op de buis ook zijn shows worden ook veelal uitgezonden op TV

Caribbean Combo

Na vijf jaar afwezigheid is de show Caribbean Combo terug! Jandino gaat samen met Roué Verveer, Murth Mossel en Howard Komproe weer de theaters in. Caribbean Combo is een comedy- en cabaret gezelschap. In 2010 speelden zij hun eerste voorstelling, DAAR ZAL JE ZE HEBBEN. In 2011 volgde DE KERSTSPECIAL. In 2012 waren ze voor het laatst te zien met de voorstelling ZE ZIJN ER WEER. 

Voorstellingen Jandino

Hoe dan Ook

Het gaat ‘Hoe Dan Ook’ spetteren. Hij zal u ‘Hoe Dan Ook’ overdonderen. U gaat ‘Hoe Dan Ook’ genieten. U moet dus ‘Hoe Dan Ook’ komen. Want hij zal er ook zijn. Hoe Dan Ook …!!! Met deze show tourt Jandino door heel Nederland! Lees hier meer over de voorstelling Hoe dan ook

Gabbers

Geen ouderwetse mop, maar de verrassende combinatie van vier top comedians. Een Belg, een Surinamer, een Nederlander en een Antilliaan komen bij elkaar! Jandino Asporaat, Guido Weijers, Phillipe Geubels en Roué Verveer vormen de nieuwste comedy combinatie van 2016 ‘GABBERS’ Lees meer informatie over GABBERS

Van je familie moet je het hebben

Judeska is back! Één van Jandino’s meest besproken en hilarische personages is terug in het theater om iedereen tegen de vlakte te klappen van het lachen. Judeska is in dit stuk onbeschoft grappig en neemt geen blad voor de mond, met maar één doel: het beschermen van haar familie, goedschiks of kwaadschiks. Lees meer over: Van je familie moet je het hebben

Klucht

Jandino heeft er voor gezorgd dat het stoffige imago van een klucht is opgepoetst. Jandino produceert met zijn alter-ego Judeska hilarische kluchten. De eerste klucht Judeska in de TBS kliniek speelde het duo in veel theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.