Musical The Bodyguard naar Nederland

Musical The Bodyguard naar Nederland

Albert Verlinde van Stage Entertainment heeft bekent gemaakt dat in het theaterseizoen 2015-2016 exclusief in het Beatrixtheater in Utrecht de musical The Bodyguard te zien zal zijn. De musical wordt de opvolger van de productie ‘Moeder ik wil bij de revue’, die daar nu nog staat.

The Bodyguard Musical

De musical is gebaseerd op de succesfilm uit 1992, over een zangeres en haar relatie met de bodyguard die ze krijgt nadat ze bedreigingen heeft ontvangen De voorstelling, met muziek van zangeres Whitney Houston is een romantisch verhaal. The Bodyguard is een feestelijk musical in de traditie van Dirty Dancing en Mamma Mia, die eerder in Utrecht te zien waren. Het romantische verhaal wordt afgewisseld met enorme concert-acts die doen denken aan de shows van Madonna en Beyoncé.

Hits als One Moment in Time, I Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you worden in de Nederlandse versie niet vertaald.

Eigen versie in Nederland

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar het stuk te zien zal zijn. ,,We gaan met ons eigen creatieve team een geheel eigen versie maken”, belooft Verlinde. De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder onder meer Sister Act maakte. De vertaling komt van Allard Blom. Acteurs zijn nog niet bekend. Tevens is het is nog niet duidelijk wanneer de productie precies in première gaat, want de musical ”Moeder ik wil bij de Revue” is nog tot de zomer te zien in het Beatrix Theater.

Bron: Musicals.nl

The-bodyguard

Musical The Bodyguard

Het prachtige verhaal van The Bodyguard in het theater.

Lees meer over Musical The Bodyguard

Beatrix theater Utrecht

Beatrix Theater Utrecht

Het prachtige verhaal van The Bodyguard is exclusief in Beatrix Theater Utrecht te zien.

Lees meer over het Beatrix Theater

 

 

 

Theaters in Nederland