Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Musical – Moeder ik wil bij de revue

Moeder ik wil bij de Revue” is nostalgisch en op en top Hollands. Het is de musicalbewerking van de gelijknamige dramaserie. Het is een musical met zowel humor als drama die de hoogtijdagen van grootse revue van de jaren 50 laat zien. In de productie zijn de mooiste Nederlandse liedjes van toen te horen; van onder andere Frans Halsema, Gerard Cox en Wim Sonneveld.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Bob Somers die als zoon van een kolenboer uit een klein dorpje voorbestemd is de zaak van zijn vader over te nemen. Wanneer Bob een revue bezoekt is het voor hem duidelijk: hij wil bij de Revue.

Hij vertrekt naar de stad en wordt daar verliefd op Jeanne van Woerkom. Haar ouders zien Bob echter niet als de perfecte schoonzoon. Bob weet een baantje als toneelknecht te bemachtigen en is zo al veel betrokken bij de voorstelling.

Alleen de droom om echt mee te doen met de revue blijft in zijn hoofd. Dan krijgt hij de kans om zijn talent aan Riet Hogendoorn (gespeeld door Simone Kleinsma) te laten zien. Zij is de verlopen zuster van de ster van de revue. Vanaf dat moment verandert alles.

Joop van den Ende Theaterproducties

De musical is een productie van Joop van den Ende Theaterproducties. Joop van den Ende Theaterproducties B.V. is Nederlands grootste theaterproducent en creëert en produceert hoogwaardige musical en toneelproducties voor de Nederlandstalige markt. Het bedrijf is onderdeel van Stage Entertainment, het live entertainment bedrijf van Joop van den Ende.

Naast het produceren van musical, toneel en theaterproducties is het bedrijf ook eigenaar van twee grote theaters in Nederland. Het AFAS Circustheater in Den Haag en het Beatrix Theater in Utrecht.

Het AFAS Circustheater in Scheveningen en het Beatrix Theater in Utrecht staan vooral bekend als musicaltheaters, waar langlopende, hoogwaardige musicals als The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Chicago, Elisabeth, Saturday Night Fever, Aida, Mamma Mia! en The Lion King, Tarzan, Mary Poppins, WE WILL ROCK YOU, Wicked, Jersey Boys en Sister Act hebben gespeeld.

Beatrix Theater

Moeder ik wil bij de Revue was te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.
Het Beatrix Theater Utrecht is een van de drukst bezochte locaties van Utrecht. Met haar centrale ligging naast het Centraal Station en diverse parkeergelegenheden op loopafstand is het theater dan ook voor iedereen goed bereikbaar.

Cast

Rol – Eerste – Understudy(‘s)

  • John HogendoornJon van Eerd – Ger Otte – Frans Mulder – Marcel Visscher
  • Riet Hogendoorn Simone Kleinsma – Mariska van Kolk – Marloes van den Heuvel – Esther van Boxtel
  • Bob SomersTerence van der Loo – Dieter Spileers – Martijn van Voskuijlen
  • Jeanne van Woerkom Christanne de Bruijn – Willemijn de Vries
  • Aagje van Woerkom – Raymonde de Kuyper – Marloes van den Heuvel (alternate)
  • Gerrit van Woerkom – Hugo Haenen – Ger Otte – Jacob Somers – Arie Kant
  • Diny Roos van Erkel – Jente Slebioda – Margriet Middel
  • Arnold Robbert van den Bergh – Roman van der Werff – Mathijs Pater
  • Ida Somers – Fenneke Dam – Lysanne van der Sijs – Marleen de Vries
  • Stijn – Martijn van Voskuijlen – Marcel Visscher – Mathijs Pater

Musical - Moeder ik wil bij de revue