Recensie Body Language

Recensie Body Language

We reizen vandaag naar Sneek, in hartje Sneek staat het prachtige theater Sneek. Het theater is goed bereikbaar met rondom veel parkeer mogelijkheden.

Het theater met de uitkijk op een gracht is een kleurrijk gebouw met vele verschillende vormen. De ‘toren’ kleurt ons groen tegemoet, wat betekent dat er deze avond een cabaret voorstelling is.

Theater Sneek

theater sneek recensieBij binnenkomst verwelkomen de vriendelijke gastvrouwen ons en na het inscannen van de kaartjes worden we richting de garderobe geleid. De garderobe is een een trapje naar beneden waar ook de toiletten zijn.

Eenmaal weer in de ruime foyer staat het horeca team ons op te wachten voor een kopje thee of koffie. We hebben een programmaflyer gekregen welke we nog nodig zullen zijn voor tijdens de voorstelling. De koffie is bijna op en ineens galmt er een grote gong door de foyer. Erg leuk! Het is weer eens wat anders dan een subtiele stem die door speakers ons aangeven dat de voorstelling bijna gaat beginnen!

Er zijn wel 6 ingangen waar je de grote zaal in kunt gaan en iedereen zoekt zijn plaats. Wij nemen plaats in het midden van de zaal, iedere bezoeker kan het podium vanuit alle hoeken en plaatsen goed zien. De voorstelling oftewel stoomcursus kan beginnen!

Bekijk onze vlog over Body Language met exclusieve beelden van de cast zelf!

Recensie Body Language

Anna (Alexandra Alphenaar) en Victor (Joey Ferre) komen het toneel op en heten ons van harte welkom. We krijgen een korte introductie over de voorstelling welke over Lichaamstaal gaat. Het schijnt dat wij voor 95% met ons lichaam praten en dat gaan ze ons deze avond haarfijn uitleggen. Daarvoor hebben Anna en Victor eigenlijk wel een ‘kansloze’ vrijwilliger nodig. Het was kort de vraag of deze in de zaal zou zitten maar toeval of niet, naast ons zat Bob (Alfred van den Heuvel) en hij bleef als enigste over na de vragen;

  • We zoeken een iemand zonder partner
  • Iemand zonder baan
  • Een man

Bob is deze avond DE enthousiaste vrijwilliger waarmee we terug in de tijd gaan middels flashbacks en door Bob leren we alles over lichaamstaal. Heel belangrijk punt bijvoorbeeld is het hand schudden. Je kunt hand schudden op vele wijzen doen of krijgen. Had u al eens gehoord van de ‘dooie vis’ of ‘douwer’ of ‘trekker’? Wist u bijvoorbeeld dat wrijven in de ogen of de open palmen allemaal lichaamstaal is?

Body Language RecensieWij brengen met zijn allen gedurende de voorstelling Bob naar de top! De flyer die we bij ontvangst kregen hadden we hierbij ook inderdaad echt nodig.

Leuke interessante weetjes volgen elkaar in een rap tempo op en het publiek kan er goed om lachen. Het lange haar van Bob staat hem ook zeer goed, wellicht nog een idee voor hem om het toch nog te laten groeien :).

Al met al leert Bob mede door ook nog een flashforward dat alles goed gaat komen en krijgt de cast een staande ovatie van het publiek.

We hebben ons deze avond allemaal zeer geamuseerd en eenmaal terug in de foyer leek iedereen toch al ‘anders’ met elkaar te communiceren. Het bleef nog lang gezellig in theater Sneek.

Wie alles wil weten omtrent lichaamstaal dan is Body Language een aanrader! Neem uw partner of collega’s mee en geniet van een spoedcursus in het theater!

Lees meer over de voorstelling Body Language.

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link