Recensie Grease de Musical

Recensie Grease de Musical

Het is een druilerige zondagmiddag. We gaan vandaag naar een groot theater aan de rand van de stad Groningen. We gaan naar Martiniplaza voor Grease de Musical.

Martiniplaza

Het is erg druk bij Martiniplaza. Dat het een multifunctioneel gebouw is, is wel heel duidelijk want tegelijk met de musical Grease is er ook de Wonen en Co Beurs. Van donderdag tot en met zondag speelt Grease de musical in Martiniplaza. Alle dagen is deze musical uitverkocht. Het hele theaterseizoen 2015/2016 speelt deze musical al erg succesvol in veel theaters in heel Nederland.

Grease de Musical

We zitten bijna vooraan op rij acht in de grote zaal van Martiniplaza. De gordijnen zijn nog dicht en de zaal vult zich gestaag. Gezinnen en vooral veel jeugdige musical fans zitten vanmiddag in de zaal. De deuren gaan dicht en zodra Miss Lynch gespeeld door Mylene d’Anjou ons toespreekt is iedereen muisstil. Het verhaal begint op school Rydell High, vlak daarvoor zien we Danny en Sandy gespeeld door Tim Douwsma en Vajen van den Bosch al zoenend hun zomervakantie afsluiten. Het begin is wat onrustig en matjes. Het lijkt alsof ze er nog even in moeten komen.

De eerste scene duurt ook lang qua tekst, we komen wel gelijk goed in het alom bekende verhaal van Grease. We wanen ons in de jaren vijftig de kleding de lp’s en hippe dansen inclusief de vetkuif en petticoats. Grease gaat over Danny, Sandy, de Pink Ladies en de T-birds, stoere jongens die een auto opknappen en meiden die iedere jongen zo om hun vingers winden. Het schooljaar gaat in vogelvlucht en al snel komt daar het jaarlijkse eindfeest aan.

Er wordt veel lol gemaakt op het toneel en dat komt de musical zeker ten goede. Vince Fontaine ( René van Kooten) draait lp’s voor de sfeer vanuit zijn radiostation. Niet alleen Tim en Vajen hebben hun eigen solo’s. Ook Martijn Vogel en Annefleur van den Berg krijgen hun moment in de musical en dat doen ze prachtig.

Hun stemmen klinken door het hele theater heen en een warm applaus na afloop is zeer zeker dik verdiend. Tommie christiaanTommie Christiaan speelt in Grease de ‘badboy’ Kenickie. Stoer, dansend en zingend zwiert hij met de T-Birds over het podium. Miss Lynch en Eugene zorgen voor de nodige humor, beide zijn droogkomisch.

Ook na de pauze krijgt Miss Lynch met Eugene het publiek op hun hand. Miss Lynch herkent het publiek als oud leerlingen en vlak voordat de wedstrijd begint en Eugene zijn sulligheid en de ‘moonwalk’ toont is het publiek er weer klaar voor. Bekende en onbekendere namen in het ‘musicalwereldje’ hebben een rol in Grease de Musical waaronder;

 • René van Kooten
 • Vajen van den Bosch
 • Tommie Christiaan
 • Martijn Vogel
 • Mylene d’Anjou
 • Jip Bartels
 • Fenna Ramos
 • Thijs Snoek
 • Joey Ferre
 • Annefleur van den Berg
 • Eva ten Hoor
 • Tim Douwsma

Samen zorgen ze er voor dat het een hele krachtige en vooral swingende musical is.

Het talent spat er van af!

Stage Entertainment

Producent Stage Entertainment vond het erg belangrijk dat jong talent in deze musical goed tot zijn recht zou komen en dat is zeer zeker gelukt. Ook nieuwkomer Tim Douwsma stond zijn mannetje voor het eerst op het toneel. Tim Douwsma Grease Het geluid kon deze voorstelling wel iets beter, het kwam her en der niet goed uit microfoons.

Het publiek is geanimeerd en doet lekker mee! Zodra het eindfeest wordt gevierd en Sandy haar transformatie heeft gehad naar hip ‘chickie’ kan het feest echt los barsten.

De cast krijgt een verdiende staande ovatie en we worden getrakteerd op een mooie toegift. Bekijk de toegift ook op instagram.

Grease de MusicalGrease de Musical

Grease gaat over Danny Zuko en Sandy Dumbrowski. Danny en Sandy hebben samen een romantische zomer hebben beleefd. Lees meer over de voorstelling Grease de Musical

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link