Recensie RUNDFUNK – Wachstumsschmerzen ****

Recensie RUNDFUNK - Wachstumsschmerzen ****

Rundfunk is bij de meeste mensen bekend van de succesvolle televisieserie op NPO 3. Hierin spelen Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout twee vrienden die in het laatste jaar van de middelbare school zitten. Afgelopen jaar vond hiervan de laatste uitzending plaats. Afgelopen zomer stonden ze al met een programma van een half uur op rondreizend festival De Parade, nu staan ze dan in de theaters met een volwaardig theaterprogramma. Theaters in Nederland was bij een nagenoeg uitverkochte try-out van de voorstelling ‘Wachstumsschmerzen’ in Theater de Winshinghhof in Roden.

‘Wachstumsschmerzen’ (letterlijke vertaling: groeipijn) is een bizarre voorstelling vol met geslaagde en gewaagde grappen over opgroeien. Verwacht geen doorgaand verhaal zoals bij veel cabaretiers het geval is. Nee, verwacht in deze theatervoorstelling vele, vele sketches. Sommige van maar twintig seconden lang, andere gaan minutenlang door. Absurditeit voert (natuurlijk!) de boventoon. De sketches gaan alle kanten op, van internetrelaties tot vogeltjes voeren. Meer dan een kastje en twee stoelen als decor hebben ze niet nodig om er een geslaagde avond van te maken.

De sketches maken dat de avond voelt als één lange reeks langs talloze bizariteiten. Natuurlijk zorgen sketches vaak voor dit probleem: ze zijn meestal niet allemáál leuk. Sommige grappen zijn wat puberaal en hier en daar wat voorspelbaar. Gelukkig zijn de meeste grappen bij Rundfunk wél leuk. Enkele hoogtepunten zijn toch wel de wijvenpraat, de rappende zevenjarige van basisschool De Regenboog, de CEO’s en natuurlijk de intieme en jaloersmakende relatie van Svetlana en Tjapko. Rundfunk: want het leven is soms al serieus genoeg!

Theatertour RUNDFUNK – Wachstumsschmerzen

De theatertour van Rundfunk gaat sowieso nog tot en met eind november 2018 langs theaters in heel Nederland. Bekijk ‘Wachstumsschmerzen’ onder andere nog op 20 januari 2018 in ATLAS Theater Emmen, op 21 februari 2018 in Luxor Rotterdam en op 20 oktober 2018 in de Rijswijkse Schouwburg.

Bekijk hier meer informatie over RUNDFUNK – Wachstumsschmerzen

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link