Recensie – The Bodyguard de Musical: Een wervelende show

Op uitnodiging zijn wij zondagmiddag bij de première van de musical The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht. Door de uitnodigende post met video van de cast een paar weken ervoor werden wij al heel enthousiast gemaakt.

Eenmaal vanuit het hoge noorden aangekomen in Utrecht lopen we ineens op de de paarse (!) loper van het Beatrix Theater en neemt de verwachtingsvolle spanning toe.

Wij werden heel erg welkom geheten door de medewerkers van het Beatrix Theater. Na het inleveren van de jassen belanden we in de sfeervolle foyer waar een drankje voor ons klaar staat. De foyers stroomt vol en het is al erg gezellig als de deuren van de zaal opengaan.

Zodra wij de zaal in lopen en onze plekken zoeken komen we helemaal in de vibe van de film. De deuren gaan dicht en de voorstelling kan beginnen.

The Bodyguard de Musical: Een Wervelende show

De voorstelling begint met een harde knal en houdt ons tot en met eind gebiologeerd op onze stoelen. In de vorige editie van The bodyguard speelden Romy Monteiro en April Darby, deze dames evenaren is niet makkelijk maar Nyassa Alberta doet het met verve. Haar prachtige stem galmt prachtige door de hele zaal en zorgt voor kippenvel en hard applaus.

De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige film The Bodyguard met Whitney Housten en Kevin Costner. De film dateert uit 1992, maar de musical heeft het verhaal naar deze tijd getrokken omdat er nu niet alleen sprake is van e-mail (zoals in de voorstelling een aantal jaren geleden) maar ook facebook, instagram en twitter komen voorbij.

De zang was echt fenomenaal dit geldt voor zowel de hoofdrolspeelster Nyassa Alberta (Rachel Marron) als voor Nurlaila Karim die haar zus speelt. Ze proberen niet klakkeloos Whitney te imiteren maar geven op hun eigen manier een geweldige uitvoering. Je vraagt je af hoe ze het volhouden om zulke moeilijke nummers als die van Whitney Houston schijnbaar moeiteloos te zingen. De dansers en choreografie zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt: je wordt helemaal meegesleept in het enthousiasme.

Het decor, het licht en de geluidseffecten zijn perfect: zo nu en dan schrikt het hele publiek van de stalker.

Een bijzondere actrice die we nog in het zonnetje willen zetten: de 12 jarige Ki-Yeann Wijnaldum. Ze speelde zo natuurlijk en kan echt heel goed dansen, het was prachtig om naar haar te kijken!

Kortom: deze energieke musical is echt een aanrader!

Na een staande ovatie keerden wij terug naar de foyer waar iedere genodigde vol lof sprak over de ‘vernieuwde’ musical. De cast kreeg ook in de foyer een groots applaus op het ’trap moment’ van alle genodigden.

Helaas is de The Bodyguard de musical slechts 5 maanden terug in het Beatrix Theater, dus grijp zeker je kans als je de mogelijkheid hebt.

Ga naar deze muzikale voorstelling in Utrecht!

Lees meer over de voorstelling The Bodyguard en koop je tickets snel!

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.