Renée van Wegberg brengt ode aan Nederlandse zangeressen

Winnares van Beste Vrouwelijke Hoofdrol in de musical Fun Home keert terug naar het theater met een gloednieuwe one-woman-show.

Renée van Wegberg brengt ode aan Nederlandse zangeressen

Afgelopen woensdag 22 januari won ze dé Musical Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in de musical Fun Home en dit jaar is ze alweer op de planken te zien met een gloednieuwe one-woman-show. In Renée van Wegberg Doet De Dames brengt zij een ode aan de liedjes van Nederlandse zangeressen. Van Wegberg gaat hiervoor samenwerken met producent Peter Groot Kormelink en regisseur Joep Onderdelinden.

Samen met haar team maakt ze een selectie van het mooiste repertoire uit de vaderlandse muziekgeschiedenis. Samen met haar vijfkoppige band brengt ze op persoonlijke wijze liedjes van theater iconen als Karin Bloemen, Willeke Alberti en Liesbeth List, tot liedjes van pop en rock diva’s als Anouk, Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange.

Renée van Wegberg treed in de voetsporen van voorgangster Hadewych Minis die momenteel door Nederland tour met Hadewych Doet De Dames. Zelf zal ze vanaf september 2020 in de Nederlandse theaters te zien zijn. De tournee Renée van Wegberg Doet De Dames loopt tot eind februari 2021.

Lees ook: Dit zijn de winnaars van de Musical Awards 2020

De musical Fun Home, van OpusOne, die in de prijzen viel voor Beste Kleine Musical keert ook terug in het theater. Deze tour zal in het voorjaar van 2021 plaatsvinden.

Bron: ATNext

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link