Theater de Hofnar Valkenswaard

De Hofnar 10, 5554 DA Valkenswaard | 040 207 4010 | Google maps

Theater de Hofnar Valkenswaard

De Hofnar ontleent de naam aan de roemruchte sigarenfabriek, die bijna een eeuw op hetzelfde terrein heeft gestaan. De oprichters van de fabriek zijn de heren Heesterbeek en zijn medevennoot de heer Wolters.

Ontstaan van het theater

De heren bezochten omstreeks 1919 in Brussel een uitvoering van de Rigoletto, een opera van Guiseppe Verdi, die in die tijd veel stof deed opwaaien. Ruim tachtig jaar later bundelen zich in de nieuwe Hofnar opnieuw de krachten van muziek en theater en meer dan dat!

De nieuwe Hofnar

De nieuwe Hofnar huisvest naast een theater en de muziekschool ook de bibliotheek en de Volksuniversiteit. De Hofnar wil de invloed van en de deelname aan kunst en cultuur in Valkenswaard bevorderen. Theater de Hofnar organiseert voorstellingen van professionele- en amateurgezelschappen, verhuur van vergaderruimtes en exploiteert een theatercafé.

Theater proeven

Theater de Hofnar is er voor iedereen. Voor een lekkere kop koffie of een lunch of diner en ook wanneer u geen voorstelling bezoekt bent u van harte welkom in het sfeervolle Theatercafé.

En is er een kindervoorstelling? Dan kunt u met uw kinderen heerlijk genieten van heerlijke pannenkoeken, kinderen kunnen dan onbeperkt smullen! Het Theatercafé biedt rust en sfeer en is daarom ook zeer geschikt voor uw zakelijke afspraak.

Jeugd en Jongeren

Slogan van Theater de Hofnar is;
‘MET THEATER KUN JE NIET VROEG GENOEG BEGINNEN’
Ieder theaterseizoen is er in dit theater veel ruimte voor jeugdvoorstellingen. Van Bumba tot Sneeuwwitje. Naast de voorstellingen organiseerd de Hofnar ook allerlei activiteiten voor kinderen tot 12 jaar, zo is er een KidzzzClub en kun je er ook terecht voor kinderfeestjes.

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen De Hofnar ook zeer voordelig naar een voorstelling. Alle jongeren met een CJP-pas of een Cultuurkaart kunnen leuke kortingen krijgen.

Agenda

Ieder theaterseizoen staat er een uitdagende theateragenda voor de bezoekers klaar. Liefhebbers van vrijwel elk genre kunnen hier hun hart ophalen.

Contactgegevens

De Hofnar 10 5554 DA Valkenswaard
Telefoon: 040 – 207 40 10
E-mail: info@hofnar.nl

Website

Leuk om te lezen