Theater Heerlen

In deze prachtige plaats vindt u een eveneens prachtig theater, namelijk Parkstad Limburg Theaters Heerlen. Dit theater in Heerlen is onderdeel van Parkstad Limburg Theaters met een tweede vestiging in Kerkrade.

Ook in Cultuurhuis Heerlen kunt u terecht voor de mooiste theatervoorstellingen. U vindt Heerlen in het zuidoosten van de provincie Limburg, het is de grootste gemeente van de Oostelijke Mijnstreek. In totaal wonen er in Heerlen meer dan 88.000 mensen, waarmee het de drie na grootste gemeente van Limburg is.

Het maakt deel uit van het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg, vandaar de naam van het theater.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Geleen, Landgraaf, Maastricht, Roermond, Tegelen, Valkenburg, Venlo, Venray en Weert. Of bekijk alle theaters in Limburg.

Theaters in Heerlen

Heerlen is een uitstekende plek voor een heerlijk avondje naar het theater. Op cultureel gebied is er van alles te doen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende interessante musea, waaronder Het Thermenmuseum, Het Nederlands Mijnmuseum en De Stadsgalerij, dit is het gemeentelijk museum voor moderne kunst. Ook vindt u in deze gemeente het welbekende Kasteel Hoensbroek, een van de grootste kastelen van ons land.

Het oudste gedeelte van het kasteel stamt van rond 1360. In de eeuwen daarna heeft het kasteel verschillende verbouwrondes mee gemaakt. Het kasteelterrein en een deel van de vertrekken is te bezichtigen. Daarnaast zijn er ook verschillende bioscopen en uiteraard kunt u er terecht voor een avondje theater!

Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Het prachtige theater Parkstad Limburg Theaters Heerlen vindt u aan het Burgemeester van Grunsvenplein. Vroeger heette het theater Stadsschouwburg Heerlen, en het is het grootste theater van de stad Heerlen. Sinds 1999 maak het samen met het theater in Kerkrade deel uit van de Parkstad Limburg Theaters groep. De theaters hebben samen één programmering die over beide gebouwen verdeeld wordt.

Het theater in Heerlen is vanaf 2004 grondig verbouwd, de verbouwing heeft drie jaar geduurd. In het jaar 2007 heropende het theater weer zijn deuren. U vindt in het theater drie zalen: een grote zaal, een kleine zaal en een middenzaal. De grote zaal is de RABOzaal en heeft een capaciteit van 1057 toeschouwers. Hiermee is het de grootste theaterzaal van heel Limburg.

De middenzaal is de LIMBURGzaal en hier zijn 362 zitplaatsen, daarnaast heeft deze theaterzaal een capaciteit van 1300 staanplaatsen. De kleinste zaal is de INGzaal waar plek is voor 142 bezoekers. Lees hier meer over Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

Cultuurhuis Heerlen

Ook in het Cultuurhuis bent u aan het juiste adres voor een heerlijk avondje theater. Hier kunt u terecht in een theaterzaal met een capaciteit van 220 zitplaatsen. U kunt hier terecht voor voorstellingen in de genres cabaret, dans, toneel en meer. Na de theatervoorstelling kunt u in het gezellige theatercafé napraten onder het genot van een hapje en drankje.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN LIMBURG

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=1001"></script>