Theater Roermond

Theater Roermond, u vindt de stad Roermond in de provincie Limburg. Het is gelegen op de plek waar de Roer in de Maas stroomt. Roermond is een leuke en culturele plaats, met als musea bijvoorbeeld het Cuypershuis en Historiehuis Roermond. Ook op theatergebied zit u in Roermond goed, u kunt hier terecht bij TheaterHotel De Oranjerie.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Geleen, Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Tegelen, Valkenburg, Venlo, Venray en Weert. Of bekijk alle theaters in Limburg.

Theaters in Roermond

Theaterliefhebbers in Roermond en omgeving hebben prima mogelijkheden, zij kunnen bijvoorbeeld terecht bij TheaterHotel De Oranjerie.

Dit Van der Valk-hotel is het favoriete adres voor zowel de recreatieve gast als de zakelijke reiziger in Roermond en omgeving. Hieronder vindt u alle informatie over dit leuke theater in Roermond.

TheaterHotel De Oranjerie

TheaterHotel De Oranjerie is, zoals de naam al zegt, een theater en een hotel in één. U vindt De Oranjerie in de stad Roermond aan het Kloosterwandplein, centraal gelegen in het centrum. In het jaar 1973 werd begonnen met de bouw van de oude Oranjerie in Limburg.

In die tijd was er in Roermond nog geen zaal waar op kon worden getreden. In 1991 waren er veel problemen met De Oranjerie die niet werden opgelost, waarna Burgemeester en Wethouders het vertrouwen verloren in het bestuur van De Oranjerie. Uiteindelijk werd het gebouw in 1995 door Van der Valk overgenomen.

Alleen de theaterzaal is overgebleven van het oude gebouw, de rest is allemaal nieuw gebouwd. In 1998 volgde de officiële heropening en werd de nieuwe naam TheaterHotel De Oranjerie.

Het hotel bestaat uit 102 kamers waaronder een bruidssuite, twaalf vergaderzalen, een brasserie en een theatercafé. Het theater van het hotel heeft ruim 800 zitplaatsen. De sfeervolle ambiance is uw verzekering voor een heerlijk ontspannen avondje uit. De programmering is zeer divers en brengt het beste uit zowel het internationale als nationale repertoire.

Er wordt echt voor ieder wat wils geprogrammeerd, van een avondje muziek met Rowwen Hèze tot de nieuwe jeugdvoorstelling van Brandweerman Sam tot een hilarisch optreden van Urbanus. Uiteraard kunnen er ook verschillende arrangementen geboekt worden in dit theater, wat dacht u bijvoorbeeld van een theatervoorstelling in combinatie met een hotelovernachting? Daarnaast is de theaterzaal erg geschikt voor zakelijke doeleinden zoals jaarvergaderingen, lezingen, congressen en seminars.

Bij TheaterHotel De Oranjerie maakt u kennis met de zuidelijke gastvrijheid! Lees hier meer over TheaterHotel De Oranjerie.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN LIMBURG

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=1001"></script>