Theater Venray

Theater Venray. Venray is een stad in de provincie Limburg. Er is een bruisende binnenstad met vele winkels om lekker te shoppen, musea en cultuurhistorische gebouwen om van te genieten en ook een prachtig theater voor een avondje uit.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater in Venray of bekijk ook theaters in: Geleen, Heerlen, Landgraaf, Maastricht, Roermond, Tegelen, Valkenburg, Venlo en Weert. Of bekijk alle theaters in Limburg.

Schouwburg Venray

Vrijwel iedereen in Venray en omgeving heeft wel eens gehoord van Schouwburg Venray. U vindt dit mooie theater in het centrum van Venray in Noord-Limburg. Bouwjaar van dit theater is 1965, in de jaren 1998 en 1999 is het volledig verbouwd. Architect is Onno Greiner. Schouwburg Venray heette tot 1997 Cultureel Centrum De Beejekurf.

Vandaag de dag is het echt een begrip op het gebied van cultuur in de regio Peel & Maas. Het theater heeft een totale capaciteit van 673 stoelen en biedt jaarlijks meer dan 130 voorstellingen aan.

Er is een breed cultureel aanbod met daarin aandacht voor vrijwel alle genres. Naast bekende artiesten staan er regelmatig nieuwe, experimentele voorstellingen op het programma en wordt er aandacht geschonken aan amateurpodiumkunst.

Talloze genres

Bent u wel in de stemming voor een serieus toneelstuk? Of wilt u nu eindelijk weleens een keer een grootse opera meemaken? Of heeft u zin in een avondje lachen bij een voorstelling van een leuke cabaretier? In Schouwburg Venray kan iedereen terecht.

Er hebben al vele oude rotten in het vak op het podium gestaan zoals Tineke Schouten, Brigitte Kaandorp en Youp van ’t Hek. Ook hebben al vele leuke musicals dit theater aangedaan zoals Sissie, Annie, Doornroosje en Een avond met Dorus.

Daarnaast kunt u echt van alles verwachten hier in Venray: show, musical, toneel, dans, concert en cabaret. Er zit altijd wel iets van uw gading tussen!

Andere mogelijkheden van Schouwburg Venray

Naast de organisatie van vele mooie theatervoorstellingen wordt er in Schouwburg Venray ook elk jaar ruimte geboden aan verhuringen, zakelijke bijeenkomsten en cultureel maatschappelijke activiteiten.

Ook vindt u direct naast het theater een theatercafé. Dit is dé plek waar u uw avondje uit compleet kunt maken met een diner of een hapje en drankje. Schouwburg Venray, dat is thuis in een andere wereld! Lees hier meer over Schouwburg Venray.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN LIMBURG

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=1001"></script>