Theater Landgraaf

Landgraaf is een gemeente in de provincie Limburg, er wonen bijna 40.000 mensen op een oppervlakte van zo’n 25 km2. U kunt hier een heerlijk avondje naar het theater in Theater Landgraaf.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Geleen, Heerlen, Maastricht, Roermond, Tegelen, Valkenburg, Venlo, Venray en Weert. Of bekijk alle theaters in Limburg.

Prachtig theater Landgraaf

Hét theater van Landgraaf, dat is natuurlijk Theater Landgraaf. Dit theater is gevestigd in een oud kerkgebouw, een prachtig monumentaal pand in het plaatsje Waubach. Het kerkgebouw komt uit het jaar 1818. Het is een klein theater met 225 staplaatsen of 150 zitplaatsen en een vlakke vloer.

De bezoekers zitten vlak bij het podium en kunnen de optredende artiesten bijna aanraken, dit zorgt voor een intieme sfeer. In het jaar 2007 is het theater verbouwd. Hiermee kreeg het vanbinnen een geheel nieuwe uitstraling en is het gebouw weer up to date gemaakt voor lange tijd. Lees hier meer over Theater Landgraaf.

Voorstellingen in Theater Landgraaf

Er is een gevarieerd programma in Theater Landgraaf, elk jaar weer. Er staan jaarlijks zo’n 60 theatervoorstellingen geprogrammeerd. Verwacht hier niet de grootse landelijke musicals, maar kleinere voorstellingen in verschillende genres.

Denk aan voorstellingen voor kinderen, cabaret, toneel, muziek en dans. Onder andere Herman van Veen, Urbanus en Arie & Silvester stonden hier in het verleden al op het podium. Lees hier meer over Theater Landgraaf.

Vrijwilligers

Net zoals veel andere theaters is de gevarieerde programmering van Theater Landgraaf alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Er zijn zo’n 50 vrijwilligers actief bij Theater Landgraaf, naast enkele beroepskrachten.

Zij zijn de drijvende kracht achter het theater en verzorgen veel werk, zowel voor als achter de schermen.

Jeugdtheaterschool Landgraaf

Ook voor de jeugd is er veel te doen bij Theater Landgraaf, zij kunnen namelijk lid worden van de Jeugdtheaterschool. Hier maken kinderen kennis met theater.

Ze ervaren dat toneel spelen interessant en erg leuk is! Ze krijgen les in toneelspelen, stemgebruik en beweging. De Jeugdtheaterschool is gevestigd in Theater Landgraaf.

Theater Landgraaf in de verhuur

Naast het organiseren van theatervoorstellingen, is Theater Landgraaf ook beschikbaar voor de verhuur. U kunt het theater afhuren voor zakelijke bijeenkomsten zoals lezingen, productpresentaties en personeelsfeesten. Ook particulieren kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld een bruiloft of ander feest.




BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN LIMBURG

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=1001"></script>