Theater Maastricht

Theater Maastricht, het ideale idee voor als u zin heeft in een gezellig avondje uit! Iedereen kent de gezellige stad Maastricht wel, gelegen in het zuiden van ons land. Het is de hoofdstad van Limburg en er wonen meer dan 120.000 mensen.

Op cultureel vlak zijn er talloze mogelijkheden. Zo zijn er verschillende musea, waaronder het bekende Bonnefantenmuseum, het Museum aan het Vrijthof en het Sint Pieters Museum. Ook vindt u meerdere theaters in Maastricht, waarvan Theater aan het Vrijthof er één is.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Geleen, Heerlen, Landgraaf, Roermond, Tegelen, Valkenburg, Venlo, Venray en Weert. Of bekijk alle theaters in Limburg.

Theaters in Maastricht

Er zijn in Maastricht meerdere theaters te vinden. De belangrijkste is Theater aan het Vrijthof, dit theater doet dienst als concertzaal en als schouwburg. Het theater programmeert ook een deel van haar voorstellingen op het gebied van dans, jazz en theater in het gebouw AINSI.

Daarnaast vindt u in Maastricht ook nog De Bordenhal, dit is het vaste theater van Toneelgroep Maastricht. Het Pesthuyspodium in Maastricht biedt ook een uitgebreid theaterprogramma.

Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof is hét adres voor een mooie theatervoorstelling op het gebied van dans, musical, muziek of bijvoorbeeld opera. U vindt er drie zalen met elk hun eigen capaciteit. De Papyrus Zaal biedt bijvoorbeeld plaats aan zo’n 900 toeschouwers en is hiermee uitermate geschikt voor de grotere voorstellingen.

De bovenzaal heeft een capaciteit van 110 bezoekers en is daarom heel geschikt als zaal voor bijvoorbeeld kleine congressen. De Edmond Huistinxzaal is de derde zaal van dit theater in Maastricht. Vooral voor huwelijken en bijvoorbeeld luxe diners wordt deze zaal ingezet. Theater aan het Vrijthof biedt voorstellingen in vrijwel elk genre.

Bezoekt u bijvoorbeeld eens een gezellige familievoorstelling van Van Hoorne Entertainment, of wat dacht u van een avondje lachen met een cabaretier zoals Paul de Leeuw of Bert Visscher? Er is voor ieder wat wils in dit theater in Maastricht. Lees hier meer over Theater aan het Vrijthof.

Het Pesthuyspodium

In tegenstelling tot het Theater aan het Vrijthof is het Pesthuyspodium maar een klein theater. Toch doet dit theater niets onder op gebied van gezelligheid en programmering! Het is gevestigd op een unieke locatie in het prachtige oude centrum van Maastricht.

Zowel spelers als bezoekers worden hier verwelkomd met een enorme gastvrijheid én met een behoorlijke dosis gezelligheid. Er zijn perfecte technische voorzieningen waardoor elke theatervoorstelling een succes wordt.

Na afloop kunt u terecht in het gezellige theatercafé waar het altijd later wordt dan de bedoeling was. Het Pesthuyspodium biedt een podium aan verschillende genres, waaronder muziek, cabaret, theatersport en professioneel toneel.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.