Theater Leeuwarden

Theater Leeuwarden. Zoals de meeste mensen wel weten is Leeuwarden de hoofdstad van de provincie Friesland. Het is een leuke stad waar van alles te doen is.

Er zijn onder andere verschillende interessante musea te vinden zoals het Fries Museum en Natuurmuseum Fryslân. Ook als u zin heeft in een avondje theater zit u in deze stad genoeg, er zijn leuke theaters te vinden.

 

Het Koepeltheater stimuleert de culturele beleving en ontwikkeling van culturele activiteiten binnen de gemeente Leeuwarden.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Leeuwarden of bekijk ook theaters in: Drachten, Franeker, Gorredijk, Heerenveen, Vlieland, Oostermeer en Sneek. Of bekijk alle theaters in Friesland.

Stadsschouwburg De Harmonie

Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden is in de wijde omtrek bekend. De Harmonie bestaat al sinds het jaar 1881. In 1995 is het gebouw volledig opnieuw opgebouwd, toen werd het gelijk een van de vijf grootste schouwburgen van ons land. U vindt in het theater drie verschillende zalen.

De grootste zaal is de Aegon-zaal, hier is plek voor 1000 bezoekers. De Friesland Bank-zaal heeft een capaciteit van 450 stoelen en de Deloitte-zaal kan 300 bezoekers herbergen. De Harmonie biedt een uitgebreid en zeer gevarieerd programma, jaarlijks staan er zo’n 600 voorstellingen en andere activiteiten op de agenda.

U kunt hier theatervoorstellingen uit vele verschillende genres verwachten, onder andere dans, cabaret en kindervoorstellingen. Lees hier meer over de Stadsschouwburg De Harmonie.

Theater De Vier Pelikanen

Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden vindt u het theater De Vier Pelikanen. Dit theater is gevestigd in een prachtig gebouw in Jugendstil. Het is oorspronkelijk gebouwd in het jaar 1904 als bijkantoor voor De Utrecht Verzekeringen, architecten zijn Staal en Kropholler.

De theaterfunctie is vrij nieuw, pas sinds 2013 kunt u hier terecht voor theatervoorstellingen. De naam van De Vier Pelikanen is terug te voeren op het beeld op het dak. Het beeld is gemaakt door Joseph Mendes da Costa en stelt, zoals de naam al zegt, vier pelikanen voor. Ook van binnen is het een prachtig gebouw, met onder andere spreuken op plafonds en deuren, een mozaïekvloer en kleurige glas-in-loodramen.

Naast theatervoorstellingen kunt u hier ook regelmatig genieten van workshops, lezingen en bijvoorbeeld exposities. Iedereen is van harte welkom bij De Vier Pelikanen! Lees hier meer over Theater De Vier Pelikanen.

 

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.