Theater Rijswijk

Theater Rijswijk. De stad Rijswijk is te vinden in de provincie Zuid-Holland. Rijswijk is een mooie plek als het gaat om leuke uitjes. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan Museum Rijswijk of de sterrenwacht. Ook de Rijswijkse Schouwburg staat garant voor een heerlijk avondje uit, bekijk hieronder alle informatie over het theater in Rijswijk.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Alblasserdam, Alphen a/d Rijn, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Maassluis, Naaldwijk, Papendrecht, Rotterdam en Spijkenisse. Of bekijk alle theaters in Zuid-Holland.

Theater in Rijswijk

Hét theater van Rijswijk en omgeving, dat is natuurlijk de Rijswijkse Schouwburg. Het was het eerste volwaardige theater in de stad Rijswijk. In de periode 1972 tot 1990 werden er wel al regelmatig voorstellingen gegeven.

Deze voorstellingen vonden plaats in de aula van de Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap, deze werd toen ook wel De Kleine Schouwburg genoemd. Met de bouw van de Rijswijkse Schouwburg was dit verleden tijd.

Gebouw van de Rijswijkse Schouwburg

De Rijswijkse Schouwburg is te vinden aan de Generaal Spoorlaan. Het theater is gebouwd in het jaar 1990. De Rijswijkse Schouwburg is een ontwerp van Hans Boot, een architect van architectenbureau Van den Broek en Bakema uit Rotterdam. In dit theater in Rijswijk zijn twee zalen te vinden.

Er is een grote zal die een capaciteit heeft van 688 bezoekers. In de kleine zaal kunnen 125 bezoekers terecht. Daarnaast is theater Rijswijk centraal gelegen en daardoor goed bereikbaar en kunt u er gratis parkeren. Bekijk hier meer informatie over de Rijswijkse Schouwburg.

Een van de beste theaters in Nederland

In het jaar 2014 behoorde de Rijswijkse Schouwburg tot een van de zeven beste theaters van Nederland. Het theater was genomineerd voor Theater van het Jaar, de jaarlijkse prijs van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten.

Ook in eerdere jaren werd het theater al genomineerd. De genomineerde theaters blinken alle uit in de gebieden techniek, communicatie, gastvrijheid, ondernemerschap, uitstraling en samenwerking tussen theater en producent.

Voorstellingen in de Rijswijkse Schouwburg

De Rijswijkse Schouwburg biedt een gevarieerd aanbod van voorstellingen. Dans, muziek, toneel, poëzie, cabaret, u kunt het zo gek niet bedenken of het staat in Rijswijk op het podium. Deze schouwburg heeft voor ieder wat wils. Groot pluspunt is ook nog eens dat de garderobe en een drankje bij de prijs van elke voorstelling zijn inbegrepen. Bekijk hier meer informatie over de Rijswijkse Schouwburg.

 
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN Z-HOLLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=999"></script>