Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga

Tjitske Reidinga is geboren in de provincie Friesland in Leeuwarden (1972). Tjitske is een Nederlands actrice.

Opleiding Tjitske Reidinga

Tjitske studeerde in 1997 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Carriere

Tjitske ging gelijk optreden in het theater en was ze veelvuldig op TV in het programma Het Klokhuis speelt ze onder meer als prinsesje Petronella en dochter konijn. Ook speelde Tjitske mee in de verfilming van Ja zuster, nee zuster. Tjitske werd vooral bij het grote publiek bekend door haar rol als Claire van Kampen in de televisieserie ‘Gooische Vrouwen’.

Tjitske in het theater.

Tjitsje is ook altijd erg actief bij theaterproducties van diverse organisaties als;

Zo speelt of speelde Tjitske in vele diverse theatervoorstellingen;

BedscenesIn opdracht van het DeLaMar Theater in Amsterdam verzorgt ze samen met regisseur Antoine Uitdehaag zomer theatervoorstellingen. Ook verleent Tjitske geregeld haar stem voor animaties in tekenfilms.

Prijzen

Tjitske ontving de Johan Kaartprijs voor het seizoen 2008/2009 dat ze in het theater stond. In 2011 ontving ze de Mary Dresselhuys Prijs:

“Met haar weldoordachte rolopbouw, trefzekere timing, haar geheel eigen, droge humor en de haar typerende, wat slepende stem weet Tjitske van elke rol een klein monumentje te maken,” luidde het juryoordeel. “Altijd slaagt zij erin diepere lagen van haar personage te verbinden met een lichte toets.”
Bron: Allstarsagency

Leuk om te lezen