William Spaaij keert na een korte stop terug in het theater met een rol in de Bowie-musical Lazarus

Afgelopen jaar werkte William voornamelijk achter de schermen en nam hij de rol aan van regisseur voor onder andere de Nederlandse musical Stil in mij. Vanwege “een verschil van artistiek inzicht” stopte hij als regisseur van Annie de musical

Op Instagram is te lezen dat William vanaf eind januari start met de rol van Valentine. Hij gaat de rol delen met de Vlaamse acteur Pieter Embrechts, die afgelopen maand werd genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste mannelijke hoofdrol. 

“Nu ga ik voor het eerst in mijn carrière een rol delen. Ik ben niet eerste keus, ik hoor ik niet bij de eerste cast. Dat deert me niet. Ik word gewoon heel gelukkig van op de bühne staan.”, vertelt Spaaij aan het AD.

Lees ook: Eerbetoon aan David Bowie met een bijzonder lichtinstallatie

Voor de performer is Bowie een waanzinnige inspiratie, als artiest en als mens. Hij ziet de voorstelling als een indrukwekkende ode aan het leven, de mens en het doorbreken en loskomen van je grootste demonen. William staat te stuiteren om het toneel weer op te gaan en mensen wederom een stukje te laten ontdekken van wie hij is. 

De Bowie-musical Lazarus is nog tot en met 5 april te zien in DeLaMar Theater in Amsterdam en gaat daarna op een korte tournee langs theaters in Heerlen, Groningen en Rotterdam.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link