Rosa da Silva

Rosa da Silva is geboren in Drenthe, ze groeide op in het Drentse Klazienaveen. Als kind wilde ze graag zangeres worden en ging ze naar de jeugdtheaterschool. Rosa da Silva is half-Portugees. Rosa da Silva is een musicalactrice.

Opleiding Rosa da Silva

Na de middelbare school volgde ze eerst de opleiding tot drama docent aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en gaf ze twee jaar les. Toen ze vervolgens voor de derde keer auditie deed voor de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie werd ze aangenomen. Rosa studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.

In het laatste jaar van de Amsterdamse Toneelschool en loopt stage bij de Toneelschuur in Haarlem wordt ze gevraagd voor de hoofdrol Anne voor de toneelvoorstelling ANNE.

Carriere Rosa da Silva

Rosa da Silva speelde onder andere in;

  • ANNE
  • De Tweeling

Rosa over haar rol Anne

Rosa da Silva vertolkt de rol van Anne Frank in de theatervoorstelling ANNE. Vanaf mei 2014 is ANNE te zien in nieuw speciaal gebouwde theater, Theater Amsterdam in het Houthavengebied in Amsterdam. Rosa; ‘Het spelen van een icoon als Anne Frank vind ik een hele grote eer. Door het originele dagboek leren mensen Anne opnieuw kennen. En doordat ik haar niet alleen als meisje mag spelen, maar ook als slimme jonge vrouw, hoop ik haar nog dichter bij het publiek te brengen.’

Over de voorstelling ANNE

ANNEDe nieuwe, eigentijdse theaterproductie ’Anne’ vertelt over het Duits-Joodse gezin Frank dat op de vlucht voor de nazi’s in Nederland een nieuw bestaan opbouwt. Als de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog ook in Nederland op Joden jagen, duikt het gezien Frank in juli 1942 onder, samen met vier lotgenoten. ,,Die onderduikers weten uiteindelijk niet meer hoe krankzinnig de buitenwereld intussen wordt. Ze horen wel wat verhalen, maar denken toch: ’zo erg kan het niet zijn’.’’ De acht onderduikers worden in augustus 1944 alsnog opgepakt. Alleen vader Otto Frank zal de oorlog overleven. Het teruggevonden dagboek van zijn dochter Anne laat hij uitgeven. Sindsdien raakt het nog steeds een internationaal miljoenenpubliek. Op basis van haar verzamelde teksten maakte het schrijversechtpaar Jessica Dürlacher en Leon de Winter het theaterstuk ’Anne’.

De Tweeling

De Tweeling is een Nederlandse musical waarin het aangrijpende verhaal verteld wordt van tweelingzusjes die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. In deze voorstelling speelt Kees onder andere met Rosa da Silva, Hanna van Vliet, Doris Baaten en William Spaaij.

Meer over De Tweeling

De TweelingDe Tweeling

Musical De Tweeling is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo. Lees ook: Musical De Tweeling

Prijzen

Rosa da Silva is in 2014 de winnaar van de Drentse Talentprijs Cultuur. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Kunst & Cultuur Drenthe. 

Leuk om te lezen