Theater Zwolle

Theater Zwolle, in de hoofdstad van de provincie Overijssel is uiteraard genoeg keuze als het op cultureel gebied gaat. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Stedelijk Museum Zwolle of Museum De Fundatie? Ook op theatergebied biedt Zwolle genoeg met de theaters Odeon en De Spiegel.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Almelo, Deventer, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hardenberg, Hengelo, Markelo, Oldenzaal, Ommen, Raalte, Rijssen en Steenwijk. Of bekijk alle theaters in Overijssel.

Theaters in Zwolle

De theaters in Zwolle worden samen geëxploiteerd door de stichting Zwolse Theaters. Schouwburg Odeon en theater De Spiegel vallen samen onder deze organisatie.

Theater De Spiegel is het grotere theater van de stad Zwolle. Dit is hét podium voor de bekende namen, opera’s en musicals. Schouwburg Odeon is wat kleiner en biedt een podium aan vaak wat onbekendere voorstellingen. Hieronder kunt u meer informatie bekijken over deze theaters in Zwolle.

Theater Odeon Zwolle

Aan de Bijmarkt in Zwolle vindt u Odeon. Samen met De Spiegel wordt Odeon geëxploiteerd onder de naam Zwolse Theaters. Odeon werd in de loop der jaren meer aan de wensen van de moderne tijd aangepast, zowel door veranderingen aan het pand als de keuze van artiesten die optreden.

Er worden jaarlijks talloze voorstellingen geprogrammeerd. Er staan verschillende landelijk bekende artiesten op het podium die u voorstellingen bieden in verscheidene genres zoals cabaret, toneel en muziek. Daarnaast biedt Odeon Zwolle ruimte voor allerlei andere activiteiten.

Denk dan aan zakelijke gelegenheden zoals diners, recepties, jaarvergaderingen en nog veel meer. Uiteraard is het bij theater Odeon ook mogelijk om vooraf aan een theatervoorstelling een diner bij te boeken. Lees hier meer over Theater Odeon Zwolle.

De Spiegel Zwolle

Theater De Spiegel werd in het jaar 2006 geopend in de hoofstad van Overijssel. Heel bijzonder aan dit theater is het beweegbare plafond, De Spiegel heeft dit als enige theater in Nederland. Het beweegbare plafond zorgt voor een optimale akoestiek in de zaal. De zaal biedt plaats aan 850 tot 1.000 zitplaatsen.

In de normale opstelling kunnen er 850 terecht, voor grotere evenementen zoals concerten kan het zaalvolume groter worden door het plafond te verstellen. Door de hoefijzervorm van het theater is er een goed contact tussen publiek en podium mogelijk. Lees hier meer over De Spiegel Zwolle.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.